Secretul care a ajutat-o pe Mihaela Cambei să devină campioană olimpică la 21 de ani. A spus totul abia acum

de: Violeta Badea
26 09. 2024

Mihaela Cambei, vicecampioană olimpică la haltere la doar 21 de ani, a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Paris, la categoria 49 de kilograme. Tânăra sportivă, cunoscută pentru determinarea și performanțele sale, a dezvăluit recent un detaliu neașteptat despre rutina sa zilnică, vorbind deschis despre provocările vieții de sportiv.

Disciplină și echilibru în cantonament

Mihaela Cambei a recunoscut că, deși cantonamentele sunt exigente, există momente în care simte nevoia să se relaxeze, ieșind din ritmul antrenamentelor. Însă totul se desfășoară într-un cadru bine organizat, cu acordul antrenorilor.

”Avem voie să ieșim în oraș, dar trebuie să nu stăm mult. Anunți că pleci și te întorci la timp, nu la 3-4 dimineața. Aici deja vorbim de lipsă de disciplină”, a explicat ea, potrivit gsp.ro.

Cu o atitudine responsabilă, Mihaela Cambei a subliniat că nu se atinge de alcool decât în ocazii speciale, atunci când savurează doar un pahar de vin.

Ea a mărturisit că generația ei este mult mai ”cuminte” în comparație cu sportivii din trecut, punând accent pe disciplină și respect pentru regulile impuse.

Ce viciu are Mihaela Cambei

Unul dintre cele mai surprinzătoare detalii oferite de Mihaela Cambei este că fumează, dar întotdeauna cu măsură. Ea a menționat că nu depășește un pachet de țigări pe zi și că acest obicei este influențat de perioadele mai stresante din viața sa.

”Depinde de perioadă și de stres, dar nu depășesc un pachet pe zi”, a declarat sportiva, adăugând că reușește să își mențină echilibrul în viața sportivă, fără a lăsa acest obicei să-i afecteze performanțele.

De asemenea, Mihaela Cambei a subliniat că păstrează o abordare moderată în tot ceea ce face, inclusiv în gestionarea timpului liber și în relația cu tentațiile cotidiene. Această abordare disciplinată pare să fie unul dintre secretele succesului ei în sport.

Citește și Mihaela Cambei, așteptată ca o regină în orașul natal. Cum a fost primită de fani, a avut parte de o mare surpriză!

Tatuajul special de după Paris

După succesul de la Paris, Mihaela Cambei și-a făcut al 12-lea tatuaj, unul simbolic pentru cariera sa: o femeie care sărută o halteră. Acest tatuaj reflectă legătura profundă pe care sportiva o are cu halterele, un sport în care a reușit să se afirme la nivel mondial.

Pe lângă medalia de argint de la Jocurile Olimpice, Mihaela Cambei a adăugat în palmares trei titluri europene, un argint și un bronz la campionatele mondiale, demonstrând că este una dintre cele mai talentate halterofile ale generației sale.

Citește și Acum e numită “fata de aur a României”, dar în copilărie Mihaela Cambei a suportat multe umilințe: “Toți îi ziceau că e țărancă din Dofteana”!