Secretul ardeilor umpluţi de post. Ce trebuie să pui în compoziţie pentru a ieşi pufoşi
În rândurile de mai jos, vom dezvălui secretul ardeilor umpluți de post. Află ce trebuie să pui în compoziţie pentru a ieşi pufoşi, un deliciu ce va face furori în rândul familiei și musafirilor.
Rețetă ardei umpluți de post
Dacă ai nevoie de puțină inspirație pentru următorul preparat pe care să-l pui pe masă pentru familie și musafiri, respectând toate restricțiile alimentare impuse în perioadele ce preced marile sărbători creștine din an, merită să încerci această rețetă de ardei umpluți de post.
Un preparat gustos, ușor de făcut, sănătos, consistent, este alegerea ideală pentru masa de prânz. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești carnea cu anumite legume, rezultatul va fi delicios.
Pentru această rețetă, poți folosi atât ardei verzi cât și ardei roșii, galbeni sau portocalii, iar carnea tocată va fi înlocuită cu un amestec de legume mexicane, acestea făcând pereche bună cu orezul. Un alt avantaj este durata scurtă de gătire, în condițiile în care legumele se pot cumpăra din comerț semipreparate.
Ingrediente
Pentru a face umplutura, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
- între șase și opt ardei de mărime medie
- 200 de grame de orez
- 400 de grame mix de legume mexicane
- 650 de mililitri de apă
- sare și piper, în funcție de preferințe
- una sau doua crenguțe de cimbru
Pentru a face sosul, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
- un litru de suc de roșii
- sare și piper, în funcție de preferințe
- câteva frunze de busuioc
- pătrunjel verde
Te-ar putea interesa și: Ingredientul care trebuie adăugat în mâncare. Mulți îl ignoră, dar are beneficii nebănuite
Mod de preparare ardei umpluți de post
Se pune apă la fiert într-un vas. În momentul în care începe să clocotească, se adaugă o linguriță de sare de mare, se amestecă bine până când se dizolvă complet și se adaugă mixul de legume mexicane congelate.
Orezul se toarnă într-o sită și se spală bine cu apă rece. După ce legumele fierb de zece minute, se adaugă orezul. Acesta se lasă la fiert până se hidratează și absoarbe toată apa din vas. Se pun apoi sarea, piperul și cele două crenguțe de cimbru uscat.
Secretul ardeilor umpluţi de post: se toarnă un pahar cu apă rece în compoziție. Acest pas îi va face să iasă pufoși.
Cât timp compoziția se răcește, se pregătesc ardeii și sosul. După ce sunt umpluți și așezați în oală, se toarnă sucul de roșii amestecat cu puțină apă. Se mai pune sare, piper, câteva frunze de busuioc tocate mărunt.
„Fierbe delicioșii ardei umpluți cu orez și legume mexicane în sosul de roșii, la foc mediu, până încep să se pătrundă. În aproximativ 15-20 de minute ardeii umpluți sunt fierți”, potrivit Hello Taste.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul care nu are voie să lipsească atunci când faci ardei umpluți. Gustul se va schimba