Secretele pentru ca plantele de interior să reziste mai mult. Greșelile banale pe care le fac mulți oameni

de: Cătălina Burghelea
20 10. 2022

Majoritatea plantelor de interior au nevoie de multă lumină. Pentru ca florile tale preferate să fie viguroase și să rămână sănătoase, ele trebuie îngrijite corect. Există multe sfaturi și trucuri diferite pe care le poți folosi, așa că haide să explorăm câteva dintre ele în acest ghid rapid.

Trucuri pentru plante de interior frumoase și sănătoase

Despre plantele de apartament se spune că îmbunătățesc atmosfera și completează designul casei. Află tot ce te interesează despre îngrijirea florilor de interior. Mai mult ca sigur, ai făcut anumite greșeli cu ele.

Plantele mici sunt potrivite pentru apartamente și locuințe fără prea mult spațiu, în care vrei să ai o pată de culoare sau un colț de natură. Gospodinele optează pentru aceste flori, deoarece preferă să aibă frunze verzi frumoase pe tot parcursul anului. Când se lasă gerul, acestea necesită o atenție deosebită, creșterea în interior depinzând de locul în care se află, temperatura din cameră și de cum le îngrijești.

Cum să păstrezi florile de apartament fericite

Pentru o coroană deosebită și bogată, evită să uzi des ghiveciul, deoarece rădăcinile mor, iar planta nu va mai putea să absoarbă apa și nutrienții. Doar după ce ai verificat cât de umed este pământul, poți începe să stropești floarea.

Un alt truc al plantelor sănătoase este să ștergi praful de pe frunze. Astfel, floarea poate respira din nou. Este indicat să folosești o cârpă umedă sau produse speciale de îngrijire. În lunile de iarnă trebuie să pulverizezi apă deasupra petalelor. Datorită acestui truc vei combate efectele aerului uscat din cauza încălzirii. De asemenea, curăță frunzele și florile uscate, pentru a îndepărta ciupercile care infestează părțile uscate ale plantelor.

De ce trebuie schimbat ghiveciul

Reține că toate plantele de interior au nevoie de azot, fosfat și potasiu, fiind nutrienți benefici pentru creșterea și sănătatea florilor. Prin urmare, fertilizează-le des.

O altă regulă presupune schimbarea periodică a ghivecelor. Deoarece planta își ramifică rădăcinile, recipientul în care stă devine mult prea mic. Înlocuiește vasul florilor de interior o dată la doi-trei ani, este recomandarea specialiștilor.

Ce rol au pentru sănătatea noastră

Când înfrumusețezi locuința cu plante de interior, nu adaugi doar verdeață. Aceste organisme vii interacționează cu noi în moduri care îmbunătățesc calitatea vieții.

Când respirăm, corpul ia oxigen și eliberează dioxid de carbon. În timpul fotosintezei, plantele absorb CO2 și eliberează O2. Decorarea casei cu flori este foarte benefică pentru sănătate. Așază ghivece cu orhidee în dormitoare pentru a reîmprospăta aerul în timpul nopții.