Secretele lui Călin Popescu Tăriceanu s-au aflat. Cum a făcut primii bani, de fapt

de: Dumitrache Diana
20 10. 2020

Cu o carieră de invidiat, fondatorul Partidului Naţional Liberal este unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni din România. Puţini sunt, însă, cei care ştiu cum a făcut primii bani, de fapt, Călin Popescu Tăriceanu. La aşa ceva sigur nu te aşteptai!

Cum a făcut primii bani Călin Popescu Tăriceanu

Dacă imediat după Revoluţia din 1989, fonda Partidul Naţional Liberal, la începutul anilor ’70, fostul premier al României era un fotomodel celebru în rândul tinerilor. Acesta poza pentru revista Modern, singura publicaţie din timpul comunismului despre modă. Cea care l-a observat pe tânărul înalt şi impunător a fost chiar regretata Zina Dumitrescu. Pe atunci, Călin Popescu Tăriceanu avea doar 19 ani.

“Eram pe bulevard, aproape de Scala şi am văzut doi băieţi venind, din care unul era frumos foc. Era Călin. Pe vremea aceea lucram şi la revista Modern. Eram cu redactora şi cu un domn care lucra cu noi. Noi, femei, nu ne-am putut duce, dar l-am trimis pe domn. Du-te, te rog, la băiatul ăla şi întreabă-l cine e, ce face şi dacă vrea să colaboreze la revistă. S-a dus, l-a întrebat.

Era elev în clasa a XII-a. A acceptat şi a doua zi l-am văzut la redacţie, pe strada Maria Rosetti. Uite aşa a rămas, a lucrat pentru un număr al revistei, i-a plăcut. Era un tip care, ca şi acum, emana nobleţe, educaţie”, declara “mama” Zina.

Cel care avea să devină premierul României a prezentat tendinţele primavară-vară ale hainelor masculine din anul 1971. Pentru fotografii, Călin Popescu Tăriceanu a primit suma de 250 de lei, aceştia fiind primii bani câştigaţi vreodată de acesta.

Secretele lui Călin Popescu Tăriceanu s-au aflat. Cum a făcut primii bani, de fapt

Dragostea de politică, egalată doar de maşini

Colaborarea cu revista de modă nu a ţinut prea mult, planurile de viitor ale tânărului fiind cu totul altele. Urma să dea la Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Institutului de Construcții din București (actuala Universitate Tehnică de Construcții) şi să îşi dedice timpul liber maşinilor. Nu era, însă, un student eminent. Tăriceanu a repetat anul al doilea, din motive medicale, după cum a declarat unul dintre foştii săi profesori.

„Era un student manierat, politicos, dar de nota opt. Nu se zbătea poate la fel de mult, dar avea o inteligenţă peste medie“, a spus fostul său profesor, conform Adevărul.

Nu de puţine ori a vorbit politicianul despre pasiunea sa legată de motoare şi viteză. Se pare că dragostea pentru automobile este moştenită de la bunicul matern. Acesta a fost reprezentant al firmei Ford în România, în anii 1930.

“De la 18 ani m-a ciupit virusul motocicletei. Colecţia mea de maşini conţine trei modele de Citroën (1955, 1967, 1986), un Fiat din 1966, moştenire de la tatăl meu, un ARO M 461 din 1974, dar şi o Lancia Fulvia din 1970”, a povestit Călin Popescu Tăriceanu.