Secrete neștiute din viața lui David Popovici, campionul României: „Mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă”

Secrete neștiute din viața lui David Popovici, campionul României: „Mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă”
Secrete neștiute din viața lui David Popovici, campionul României: „Mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă”

David Popovici a devenit noua stea a înotului mondial. Sportivul de doar 16 ani a obținut locul 4 în cadrul probei de 200 m liber, la Jocurile Olimpice de la Tokio. El s-a calificat, de asemenea, în semifinalele cursei de 100 m liber, proba lui preferată. Povestea lui David Popovici iese acum, treptat, la lumină, datorită interesului creat în jurul celui supranumit „Racheta din România”.

Secrete neștiute din viața lui David Popovici, campionul României

David Popovici a cucerit lumea înotului mondial. Chiar dacă, deocamdată, nu a cucerit vreo medalie olimpică, Popovici i-a uimit pe toți prin nivelul rezultatelor obținute la nici 17 ani, vârstă pe care o va împlini pe 15 septembrie. Și, mai ales, prin potențialul arătat de cel care a câștigat 3 titluri la Campionatul European de juniori de la Roma, stabilind și două recorduri mondiale pentru categoria sa de vârstă.

Acum, David Popovici se confruntă cu seniorii probei, făcându-le față cu succes. A fost la un „vârf de unghie” de medalia de bronz a probei de 200 m liber, unde a terminat la două sutimi de secundă în urma celui de pe locul 3. La propriu, David putea câștiga acea medalie dacă nu ar avea obiceiul de a-și mânca unghiile, după cum a declarat pentru GSP.

Mi le-am ros, mi le rod de când sunt mic! Poate dacă lăsam o unghie, ajungeam locul 3. Dar nu mai contează, am venit aici setat să înot cât de bine pot eu, am și reușit, nu aș putea să fiu mai fericit. Să vedem ce o să-mi reproșeze antrenorul Adrian Rădulescu. Eu nu pot decât să mă bucur pentru tot ce am făcut! O să se bucure și el, sunt sigur. Scopul meu, inițial, nu a fost să iau o medalie, ci să câștig cât de multă experiență se poate”, a spus David Popovici pentru sursa citată.

„Mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă”

Tot acum s-a aflat că David Popovici a ajuns la înot ca soluție pentru o problemă medicală.  El a început acest sport la recomandarea unui medic ortoped, pentru a-și corecta problemele cu scolioza, o deformare a coloanei vertebrale, conform cosr.ro. Avea doar 4 ani, iar la 10 ani deja bătea primul record național. Dar David Popovici a fost un copil normal, care a avut partea sa de șotii și de năzbâtâi.

El a rememorat într-un interviu faptul că îi plăcea să răstoarne gunoiul în casă și să mănânce din el. Dar să și aducă gândaci în locuință.

Mama mai râde și acum cu prietenii mei că mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă, răsturnam gunoiul și mâncam din el, mă cățăram toată ziua prin copaci, mă jucam cu bețe și pietre. A fost interesant”, povestea recent David Popovici, într-un interviu pentru Steaua TV.

Americanii sunt deja cu ochii pe el

David Popovici făcea câte 9 antrenamente pe săptămână, a câte două ore fiecare. Conform b1tv.ro, înainte de școală mergea la antrenament, de la ora 5.45 dimineața și înota câte șase kilometri. El este antrenat de Adrian Rădulescu, cu care se cunoaște de la vârsta de 9 ani. În copilărie era poreclit „Zânul” de colegi, datorită părului lung pe care-l avea. Acum, însă, David Popovici a trecut în „liga băieților mari”, fiind deja văzut ca un posibil viitor mare campion de toată lumea care i-a urmărit evoluțiile

Este și motivul pentru care deja americanii sunt cu ochii pe el, dorind să-l aducă în SUA. Și, cine știe, la un moment dat să concureze pentru „Unchiul Sam”.

Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA (n.r. – asociația sportivă universitară americană). Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei”, a mărturisit antrenorul Adrian Rădulescu pentru GSP.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI