Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, anunț important înainte de Paște. Pe ce dată va scăpa România de restricțiile anti-Covid-19

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, anunț important înainte de Paște. Pe ce dată va scăpa România de restricțiile anti-Covid-19
Andrei Baciu, despre relaxarea restricțiilor în România Sursă foto: George Călin/Inquam Photos

Andrei Baciu, secretarul de stat interimar al Ministerului Sănătății, a anunțat situația actuală în care se află țara noastră în contextul pandemiei de Covid-19, dar și data în care românii se vor bucura de primele relaxări ale restricțiilor. Andrei Baciu susține că în cel mai rapid timp, viața noastră va deveni ușor ușor la normalitate.

Când vor avea loc primele relaxări

Andrei Baciu și-a exprimat încrederea și optimisul cu privire la o evoluție favorabilă a situației din spitale, dar și a vaccinării, astfel că relaxarea restricțiilor să aibă loc câ mai repede. Acesta a anunțat o suplimentare a paturilor de la ATI, iar în ceea ce privește cazurile de Covid-19, situația s-a stabilizat, mai mult, cazurile au început să scadă, ceea ce este o veste excelentă pentru toată lumea.

Secretarul de stat interimar în Ministerul Sănătății a dat asigurări cu privire la relaxarea restricțiilor pe 1 iunie, de Ziua Copilului, moment în care România va fi și mai aproape de atingerea obiectuvului premierului cu privire la vaccinarea a zece milioane de români până în luna septembrie.

„Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare.

În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea.

Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a anunţat Andrei Baciu, duminică, la Antena 3.

Ce a spus Florin Cîțu despre revenirea la o viață normală

În urmă cu două săptămâni, premierul României a făcut anunțul care viza revenirea către o viață cât mai aproape de normalitate. Acesta a menționat că lunile aprilie și mai vor juca un rol extrem de important pentru vaccinarea populației, urmând ca de pe data de 1 iunie măsurile de relaxare să să aibă loc gradual.

”Voi anunţa constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului, sub coordonarea premierului, care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României. Vom începe, de fapt acesta este primul jalon, primul „milestone”, prima bornă pe care o punem pentru a ne gândi la revenirea la normalitate şi am să vă explic la ce mă refer.

În primul rând, referitor la campania de vaccinare, am spus şi săptămâna trecută, sunt două luni foarte importante pentru noi, luna aprilie şi luna mai. Pentru că, în aceste două luni, vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România şi sunt foarte importante, pentru că, la finalul lunii, mai ar însemna în cel mai pesimist scenariu să avem aproape, cu siguranţă cinci milioane vaccinate, şi vă spun de ce este important, şi, într-un scenariu mai optimist 6,3 milioane de persoane vaccinate”, a declarat premierul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI