Secretar de stat în Ministerul Sănătății, demis de Florin Cîțu la o zi după ce l-a numit. Ce explicație are Guvernul pentru gafa comisă

Secretar de stat în Ministerul Sănătății, demis de Florin Cîțu la o zi după ce l-a numit. Ce explicație are Guvernul pentru gafa comisă
Florin Cîțu, demitere din Ministerul Sănătății la 24 de ore de la numire Sursă foto: Octav Ganea/Inquam photos+ coloanamedicala.ro

Cosmin Constantin Baciu este un medic ortoped susținut de PNL Bacău, care a fost numit pe data de 8 iulie secretar de stat în Ministerul Sănătății. La nici 24 de ore, Florin Cîțu l-a demis pe deputat. Astfel, atât numirea, cât și retragerea, semnate de premier, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Secretarul de stat cu cel mai scurt mandat

Cosmin Constantin Baciu este unul dintre cei mai populari politicieni, datorită mandatului său extrem de scurt, în calitate de secretar de stat. Pentru această schimbare este responsabil premierul României, care a semnat pentru ambele situații.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezetei decizii, Cosmin-Constantin Baciu se numește în fucția de secretar de stat la Ministerul Sănătății“, se arată în decizia semnată de Florin Cîțu, apărută în Monitorul Oficial 676 din 8 iulie.

Din păcate, această situație nu este singulară, astfel că, pe 24 iunie, Marian Murguleţ a fost demis din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării tot la 24 de ore după ce fusese numit în funcție. Potrivit mai multor surse politice, numirea sa nu ar fi avut acordul BEx şi nici nu fusese supus unor verificări prealabile. De altfel, atunci când Florin Cîțu a fost întrebat despre motivul demiterii lui Marian Murguleț, acesta a afirmat că este vorba despre o „informație confidențială”.

În acest moment, Ministerul Sănătății funcționează cu patru secretari de stat, după demiterea Andreei Moldovan, odată cu cea a lui Vlad Voiculescu.

După demiterea medicului ortoped Cosmin Constantin Baciu din funcția de secretar de stat, Guvernul a explicat motivul acestei decizii. Potrivit reprezentanților oficiali, este nevoie de publicarea unei hotărâri de Guvern în Monitorul Oficial, care să ateste faptul că mai este nevoie de încă un secretar de stat ăentru funcționarea Ministerului Sănătății.

„Decizia de eliberare a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că la numire nu a fost respectată procedura. Trebuie să fie publicată în Monitorul oficial HG-ul de reorganizare pentru Ministerul Sănătății, care atestă că este nevoie de încă un post de secretar de stat“, a transmis Guvernul.

Președintele Klaus Iohannis, prima reacție după demiterea ministrului de Finanțe

Președintele României și-a exprimat acordul cu privire la demiterea ministrului de Finanțe Alexandru Nazăre de către Florin Cîțu, argumentând că premierul „știe bine ce face”. Șeful statului susține că premierul este îndreptățit să facă ce schimbări dorește, atâta timp cât acestea vizează o mai bună funcționare a Guvernului.

„Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are tot sprijinul partidului şi are tot sprijinul coaliţiei din care a rezultat, iar dacă premierul a considerat că este necesară schimbarea unui ministru, înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face.

Premierul este cel care ştie cum funcţionează Guvernul şi până la urmă premierul este responsabil pentru buna funcţionare a Guvernului. Are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine”, a explicat Klaus Iohannis.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI