Se vinde Dinamo! Ionuț Negoiță e gata să dea lovitura în Ștefan cel Mare

Se vinde Dinamo! Ionuț Negoiță e gata să dea lovitura în Ștefan cel Mare

Soarta echipei de fotbal Dinamo București e aproape de a fi pecetluită. Acționarul majoritar Ionuț Negoiță pare să fi găsit cumpărătorul ideal pentru clubul din Ștefan cel Mare.

Ce spune Ionuț Negoiță despre vânzarea lui Dinamo

Deținătorul pachetului majoritar de acțiuni la clubul din Ștefan cel Mare nu se lasă și caută în continuare soluții pentru a-și duce la îndeplinire planul. După ce s-a aflat în negocieri cu un grup de investiții spaniol condus de fostul medaliat olimpic la canotaj, Herminio Menendez, Ionuț Negoiță merge tot pe „filiera spaniolă”. După ultimele informații, nu mai e mult până când Dinamo va fi vândut. Asta pentru că Ionuț Negoiță este în negocieri avansate cu spaniolul Juan Jose Melero Marin. Vorbim aici de un fost vicepreședinte al Federației Spaniole de Fotbal în perioada 2007-2008. Înainte de 1990, acesta a fost vicepreședintele ligii secunde din Spania. De-a lungul timpului a fost la cârma unor echipe importante precum Almeria și Getafe. Totodată, este unul dintre cei cinci semnatari al primului acord al AFE, organizație care apără interesele jucătorilor de fotbal în Spania. Din 2008 conduce firma Advising Sport.

Între Ionuț Negoiță și Juan Jose Melero Marin au existat mai multe discuții prin videoconferință, părțile punându-se de acord asupra unor detalii ale tranzacției. În acest moment, spaniolii vor să cumpere 82% de la Ionuț Negoiță și 10% de la suporterii, care au devenit acționari. Actele ar urma să se semneze zilele viitoare, dacă nu cumva intervine vreo surpriză, informează ProSport.

Să jubileze, oare, fanii câinilor roșii?

Datoriile publice ale lui Dinamo, anunțate de Ionuț Negoiță

În luna aprilie, când Dinamo încă tremura pentru obținerea licenței pentru noul sezon, acționarul majoritar Ionuț Negoiță a făcut publice datoriile pe care le are clubul din Ștefan cel Mare.

„Deținătorul acțiunilor face următoarea precizare, în atenția dumneavoastră. Întreg pachetul de acțiuni este de vânzare pentru suma de 1 RON (1 LEU). Cumpărătorului acțiunilor îi va reveni obligația de a achita suma sus menționată și va prelua în întregime drepturile și obligațiile actualului acționar majoritar dar și ale societății, obligându-se la continuarea activității sportive a societății Dinamo 1948 S.A.

Datoriile scadente ale companiei la acest moment sunt în cuantum de 2.661.073 Euro. Suma necesară pentru obținerea licenței este de 168.000 de euro și trebuie plătită obligatoriu până la sfârșitul lunii aprilie. Din datoria sus menționată, o sumă de 530.000 de euro trebuie plătită către ANAF în termen de 2 ani de zile conform graficului de eșalonare stabilit cu ANAF-ul. Datoriile intragrup sunt în cuantum de 825.000 de euro. Acestea pot fi eșalonate pe o perioadă rezonabilă de timp. Datoriile către jucători pentru perioada decembrie 2019 – martie 2020 sunt în cuantum de 500.000 de euro”, se arăta în acel document.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI