10 feb. 2019 | 09:13

De ce se tem bucureștenii de mersul cu transportul în comun

Știri generale
De ce se tem bucureștenii de mersul cu transportul în comun

Bucureştenii se tem de transportul public în comun. Asta pentru că mulți dintrei ei au fost victimele unei forme de violență. De fapt, cred că toți am trecut măcar o dată printr-o situație neplăcută în autobuz.

Potrivit unui sudiu realizat de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, organizaţie aflată în subordinea Academiei Române, a scos la iveală faptul că 90% dintre bucureșteni nu se simt în siguranță în mijloacele de transport în comun, conform Libertatea.

Ziua și conflictul

Rezultatele studiului s-au bazat pe chestionarea a 2.000 de locuitori ai Capitalei. Astfel, a reieșit că „88% dintre bucureşteni au avut un sentiment de nesiguranţă în transportul public, 96% au asistat la violenţă verbală între pasageri, iar 72% au fost martori la scene de violenţă verbală între şoferi şi pasageri”, potrivit studiului.

Dintre cei chestionați, un procent uriaș, mai exat 93% au spus că au asistat la certuri între pasagerii fără bilet şi controlori. Însă, problemele bucureștenilor nu se rezumă doar la violența verbală, 57% dintre aceștia au declarat că au fost hărțuiți în transportul public, dar și în stații.

„Victime cad în special femeile. Dacă în cazul sentimentului de nesiguranţă, procentele sunt relativ apropiate la bărbaţi (82%) şi la femei (93%), în cazul agresiunilor lucrurile stau cu mult diferit. Aproape trei sferturi dintre femei spun că au fost hărţuite în mijloacele de transport şi în staţii, pe când la bărbaţi procentul este de numai 39%”, mai arată studiul.

Soluția bucureștenilor

La capitolul îmbunătățirilor condițiilor din transportul public în comun, trei sferturi dintre participanții studiului, au afirmat că sunt de acord ca prețul biletelor să crească. La polul opus, doar 25% sunt de acord ca transportul public să fie gratuit. Iar două treimi dintre aceștia spun şi că dacă transportul public va fi îmbunătățit, vor renunța la mașina personala în favoarea acestuia.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro