Se schimbă vremea în ultimul weekend din martie. Ce anunță acum meteorologii

Prognoza meteo, duminică, 29 martie

Ultimul weekend din martie vine cu schimbări importante de temperatură. Astfel că, prognoza meteo pentru zilele de 28-29 martie 2020 arată diferit față de zilele trecute. Vremea se va încălzi treptat, până spre final de lună. Chiar mai mult decât ar fi specific acestei perioade.

Prognoza meteo pentru 28-29 martie 2020. Vremea în weekend

Va fi resimțită o încălzire, pentru întregul teritoriu al României. Totuși, dacă în unele regiuni au existat clipe cu soare, în altele, vremea s-a făcut remarcată prin rafale intense de vânt. Maximele termice vor ajunge și până la 19 grade, în nord-vestul țării, iar minimele anunțate sunt de 9 grade Celsius.

Vremea bună se va resimți, zilele viitoare, și în Dobrogea și Bărăgan, acolo unde temperaturile vor fi ceva mai ridicate, față de joi, sau chiar vineri. Nu vor fi precipitații sub formă de ploi, dar vântul va continua să sufle cu mare intensitate. În Moldova, pe partea de sud, dar și în nordul Munteniei, regăsim valori ridicate și o vreme frumoasă. Vântul va avea, însă, intensificări și o viteză de până la 50-60 km / h. Maximele termice pot atinge în aceste regiuni, dar și în Bucovina, valori de până la 15-16 grade Celsius.

Prognoza meteo 29 martie 2020
Prognoza meteo 29 martie 2020

Anunțul făcut de meteorologi

În Capitală, vremea va marca, de asemenea, o încălzire. Maximele pot ajunge și până la 16 sau chiar 17 grade Celsius. Norii vor apărea destul de rar pe cer. Totodată, vântul continuă să sufle cu putere. Intensificările din atmosferă pot ajunge și până la 45-55 km / h.

Sâmbătă, pe 28 martie, meteorologii anunță că temperaturile vor fi în continuare în creștere, față de normalul perioadei. Atât în sud, cât și în sud-estul țării, vor exista înnorări temporare. Pe parcursul nopții, există șanse destul de ridicate de precipitații, scurte ca durată, dar și cantitativ.

Duminică, pe 29 martie, norii pot să apară pe cer, atât în jumătatea de est a țării, dar și pe partea sud-estică. Precipitațiile scurte, sub formă de ploaie, pot să pice trecător.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI