Se renunță la tichetele de masă pentru vaccinați? Ce spune Alexandru Rafila VIDEO

Se renunță la tichetele de masă pentru vaccinați? Ce spune Alexandru Rafila VIDEO
Ce trebuie să știe românii despre tichetele de masă pentru vaccinați

Alexandru Rafila a făcut anunțul momentului despre tichetele de masă pentru vaccinați. Românii care s-au imunizat cu serul anti-Covid-19 pot să primească o alocație de hrană în valoare de 100 de lei, așa că mulți s-au întrebat dacă metoda o să mai fie valabilă în viitorul apropiat sau nu.

Alexandru Rafila, informații despre tichetele de masă pentru persoanele vaccinate

Alexandru Rafila a răspuns la o curiozitate pe care o au foarte mulți români. Ministrul Sănătății a explicat că nu s-a discutat despre renunțarea la tichetele de masă în valoare de 100 de lei pe care le primesc persoanele care se vaccinează cu schema completă anti-Covid-19.

În același timp, Alexandru Rafila a declarat că a existat o discuție informală, însă nu s-a pus problema unei decizii. Ministrul Sănătății a punctat că interesul pentru vaccinare a scăzut foarte mult, chiar dacă au fost introduse alocații de hrană, anume 5 bonuri de masă, cu o valoare totală de 100 de lei.

„Au fost două discuţii: una dintre ele a fost legată de plata tuturor restanţelor către medicii de familie pentru că există în continuare pentru serviciile de vaccinare efectuate de medicii de familie restanţe, unele foarte mari şi trebuie toate plătite şi intenţionăm să plătim în măsura posibilului în această lună şi cea de-a doua discuţie: am observat că, în ciuda introducerii acelor tichete de 100 de lei, interesul a scăzut foarte mult şi discuţia a fost legată de găsirea unei alternative care să stimuleze vaccinarea.”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Te gândești la o alternativă”

În ciuda faptului că apariția tulpinii Omicron poate să aducă multe probleme, românii nu se vaccinează într-un număr cât mai mare. Tichetele de masă nu au sporit interesul persoanelor pentru a se imuniza cu serul anti-Covid-19.

Alexandru Rafila a menționat că a existat o discuție legată de o alternativă în acest sens. Chiar dacă nu s-a pus încă problema de a se renunța la tichetele de masă pentru vaccinați, Ministrul Sănătății a punctat că ar trebui să fie căutate și alte soluții care să impulsioneze imunizarea împotriva Covid-19.

„Adică dacă ai o măsură şi vezi că nu mai aduce lumea la vaccinare te gândeşti la o alternativă. Asta a fost discuţia informală, nimic mai mult, nu este nicio decizie, nici măcar nu s-a pus problema unei decizii.

Este mai degrabă speculaţie care nu face altceva decât să aducă în spaţiul public subiecte care pot scădea interesul.”, a mai transmis Alexandru Rafila.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI