Se întâmplă de la 1 august în România. Un milion de angajați, în mare pericol

Se întâmplă de la 1 august în România. Un milion de angajați, în mare pericol
Vești proaste pentru un milion de angajați români.

Vești proaste pentru unii români. Peste un milion de angajați sunt vizați. Aceștia vor plăti mai mult chiar de la 1 august. Mai este foarte puțin timp până când vor intra în vigoare noile măsuri fiscale. Printre altele, urmează să se scumpească țigările și alcoolul pentru că a fost mărită acciza. ,,Se propune introducerea unui calendar de creştere graduală a accizei”, arată proiectul legislativ. Scandalul vine însă din dreptul impozitării unor contracte. Iată despre ce este vorba!

Modificări de la 1 august: un milion de angajați vor avea de suferit

Impozit mare pentru peste un milion de angajați români. Mai este foarte puțin până când vor intra în vigoare noile măsuri fiscale. Printre altele, românii trebuie să suporte scumpirile din dreptul țigărilor și alcoolului pentru că a fost mărită acciza.

Cei care au de suportat noile modificări sunt angajații care au contract part-time. În România sunt peste un milion de astfel de contracte, dar de la 1 august se poate ca numărul lor să se înjumătățească pentru că impozitarea lor va crește.

În aceste momente vorbim despre o impozitare pentru o oră pe un contract cu jumătate de normă de 119 de lei, iar pentru două ore de 238 de lei.

Alte modificări de la 1 august

Aceasta nu este singura modificare pe care trebuie să o cunoască românii. Tot de la 1 august va crește impozitarea pentru băuturile alcoolice și pentru cele care au un conținut ridicat de zahăr, dar și pentru țigarete.

Mai exact, este vorba despre un TVA crescut de la 9% la 19% pentru băuturile răcoritoare. Țigările vor fi mai scumpe cu 60 de bani față de prețurile din prezent.

Acciza pentru tutunul încălzit crește cu 156 de lei/kilogram, iar acciza la alcool va fi cu 20% mai mare, adică cu șase bani pe litru. De asemenea, jocurile de noroc vor fi și ele impozitate.

Creșterile din această sferă vor fi substanțiale, de la 3% la 40%. Modificările gândite de Guvern vor să crească Produsul Intern Brut cu unu până la două procente.

Ce arată proiectul legislativ?

„Având în vedere că măsura privind creşterea graduală a accizei la tutun fin tăiat destinat rulării în ţigarete şi la alte tutunuri de fumat (…) nu a ţinut pasul cu modificarea calendarului de creştere graduală a accizei la ţigarete în vederea respectării Directivei 2011/64/UE, se propune introducerea unui calendar de creştere graduală a accizei pentru aceste produse pentru a avea o abordare unitară a sistemului de taxare”, se arată în Nota de fundamentare aferentă proiectului legislativ.

Urmăriți Playtech.ro și pe