Se întâmplă acum la granița cu România. Țara vecină care elimină toate restricțiile de la 15 iunie

Se întâmplă acum la granița cu România. Țara vecină care elimină toate restricțiile de la 15 iunie

Guvernul Bulgariei declara pe 13 mai că urgența epidemică va ține până pe 14 iunie, permițând ministrului sănătății să extindă restricțiile care vizează conținerea focarului de coronavirus. Astăzi aflăm că statul vecin va ridica toate restricțiile începând cu data de 15 iunie.

Se întâmplă acum la granița cu România

Măsura înlocuiao stare de urgență introdusă la mijlocul lunii martie, în temeiul căreia țara balcanică impunea interdicții de călătorie, de socializarea în spațiile publice, de închidere a școlilor, restaurantelor și barurilor. Bulgaria a început să ușureze blocarea, să deschidă călătoriile inter-orașe și accesul la parcuri, dar totuși este necesar ca oamenii să poarte măști de protecție pe transportul public și guvernul bulgar a pledat pentru distanțarea socială pentru a evita un nou val de contagiune.

Țara vecină care elimină toate restricțiile de la 15 iunie

După ce declarația de epidemie Covid-19 în Bulgaria va expira pe 15 iunie, vor rămâne în vigoare doar măsuri sociale, a declarat premierul Boiko Borissov în cadrul unei ședințe a Cabinetului din 3 iunie. Întâlnirea cabinetului a fost prima care a avut loc cu miniștrii,  personal, mai degrabă decât prin intermediul unui apel video, din moment ce Bulgaria a declarat stat de urgență în martie din cauza Covid-19. Borissov l-a criticat pe ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, pentru inconsecvența ordinelor cu privire la purtarea măștilor de protecție, menționând că la ședință, unii miniștri ai Cabinetului purtau măști, iar alții nu.

Se întâmplă acum la granița cu România. Țara vecină care elimină toate restricțiile de la 15 iunie
Se întâmplă acum la granița cu România. Țara vecină care elimină toate restricțiile de la 15 iunie

Borissov s-a mai referit la „măsuri sociale”,  care au inclus sprijin pentru familiile în care unii membri și-au pierdut locul de muncă sau au avut o reducere a veniturilor din cauza crizei Covid-19, dar în comentariile sale nu a făcut nicio referire la măsurile de sprijinire a întreprinderilor. Comentariile sale au venit la scurt timp după informarea zilnică periodică de către sediul operațional național, la care s-a anunțat că din 1347 de probe testate în ultimele 24 de ore, 22 s-au dovedit pozitive.

Acest lucru aduce până în prezent numărul total de cazuri confirmate de coronavirus nou în Bulgaria, numărându-se la cei care au murit și cei care s-au recuperat de la virus, la 2560. În total 1206 de persoane s-au redresat. În prezent, există 132 de pacienți în spital, nouă în terapie intensivă. Nouă cazuri noi au fost confirmate în rândul personalului medical, opt la Sliven și unul la Sofia. Numărul deceselor a crescut la 146, după ce două persoane care au fost pozitive pentru Covid-19 au murit în ultimele 24 de ore. Unul era un medic de 77 de ani, care avea și boli coronariene, diabet și hipertensiune arterială, iar celălalt, o femeie de 67 de ani, care avea BPOC și boală cardiacă ischemică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI