Se deschid terasele de pe 15 mai? Singura condiție care trebuie îndeplinită
PSD vrea deschiderea teraselor începând cu data de 15 mai, odată cu relaxarea restricțiilor, respectiv cu expirarea stării de urgență din România și intrarea în vigoare a stării de alertă. Astfel, senatorii PSD au depus o modificare la legea Guvernului Orban, care relaxează măsurile privind epidemia de coronavirus în țara noastră.
Se deschid terasele de pe 15 mai? Singura condiție care trebuie îndeplinită
Șerban Nicolae, senator PSD, a propus o modificare la legea Guvernului Orban care adoptă măsurile din starea de alertă, cea care va intra în vigoare după expirarea stării de urgență. Propunerea va putea fi modificată la Camera Deputaților, miercuri, întrucât Senatul nu este Cameră decizională. Urmarea teraselor ar urma să fie deschise, potrivit modificărilor aduse de PSD, doar cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
Potrivit proiectul Guvernului Orban, pe durata stării de alertă ce va intra în vigoare începând cu data de 15 mai, se poate suspenda activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât și la terasele din exteriorul acestora.
Clienții nu consumă mâncarea în restaurante
Astfel, este permisă organizarea activităților de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in” și „room-service”, livrare la client, take-away.
Adică, clientul va putea cumpăra mâncare și va pleca să o consume acasă sau dacă se află cazat într-un hotel, mâncarea va putea fi comandată doar în cameră.
Senatorii PSD au modificat articolul, astfel:
”Art.3 – (1) Pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât şi la terasele din exteriorul acestora.
(2) Pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice care nu se consumă în spațiile menționate la alin. (1), cu excepția teraselor unde se respectă măsurile de protecție sanitară”.