Cine este Șerban Nicolae, candidatul PSD pentru șefia Senatului. Poate deveni al doilea om în statul român

Cine este Șerban Nicolae, candidatul PSD pentru șefia Senatului. Poate deveni al doilea om în statul român

După demisia lui Meleșcanu din funcția de președinte al Senatului României, numele vehiculat în ultimele 24 de ore este cel al lui Șerban Nicolae, candidatul PSD la cea de a doua funcție în stat.

Cine este Șerban Nicolae, candidatul PSD pentru șefia Senatului

Șerban Nicolae este avocat, lucru de care este foarte mândru iar istoria nu consemnează prea multe succese profesionale la bară ale actualului senatorului. Există ceva remarcabil în activitatea lui Nicolae, este vorba de cazul Cătălin Voicu, unul dintre primii rechini ai politicii dâmbovițene care a ajuns după gratii.

Ce se mai știe despre avocatul Șerban Nicolae, este faptul că acesta ar fi primit o casă de la RA-APPS pe vremea când era consilier în echipa lui Ion Iliescu. În 2010, Regia l-a dat în judecată pentru că a refuzat să plătească și chiria, acesta pierzând procesul, a făcut recurs și, până la urmă, instanța l-a obligat să dea banii statului. În afară de casa mai sus menționată, Șerban Nicolae avea și o casă în Voluntari de 381 de metri pătrați.

Cine este Șerban Nicolae, candidatul PSD pentru șefia Senatului. Poate deveni al doilea om în statul român
Cine este Șerban Nicolae, candidatul PSD pentru șefia Senatului. Poate deveni al doilea om în statul român (FOTO: INQUAM)

Conform declarațiilor de avere din 2016, domnul avocat -senator Șerban Nicolae, ca venituri avea 251,519.52‬ lei, averea sa valorând aproximativ 36.600 euro, constând în  bijuterii și un teren ânTunari, județul Ilfov, ulterior înstrăinat, acțiuni, la diferite companii, în valoare de 350.000 lei, respectiv 13.500 euro și credite la diferite bănci, după cum urmează 192.700 credit în lei și  243.500 credit în euro, plus un autoturim Citroen 2011.

Poate deveni al doilea om în statul român

După demisia lui Meleșcanu din funcția de președinte al Senatului României, numele vehiculat în ultimele 24 de ore este cel al lui Șerban Nicolae, candidatul PSD la cea de a doua funcție în stat. Astfel că PSD vine cu această propunere, cu toate că și Titus Corlățean șiNiculae Bădălău au candidat tot din partea social-democraților, în contra-punct cu celelalte nominalizări ale partidelor parlamentare, după cum urmează:

  • PNL: Alina Gorghiu. În prezent, Gorghiu este vicepreședinte al Senatului.
  • USR: Senatorul Vlad Alexandrescu  profesor la Universitatea București, fost ambasador în Marele Ducat de Luxemburg (2006-2011) și fost ministru al Culturii (2015-2016).
  • ALDE: Senatorul Ion Popa

Cel puțin, pentru moment acestea sunt propunerile pentru a doua funcție în stat, în raport cu numirea lui Șerban Nicolae la această funcție. Senatorul PSD Șerban Nicolae a obținut 35 de voturi, în timp ce Oprea a obținut doar 26 de voturi.

Cei de la USR au făcut o declarație de presă pe marginea numirii lui Nicolae, din partea PSD, pentru funcția de președinte al Senatului, declarând că:

”Tenacitatea cu care a urmărit subminarea justiției și slăbirea statului de drept, favorizarea furtului din banul public, protejarea intereselor aparatului de partid al PSD-ului și crearea unei noi nomenklaturi de partid. Comportamentul grobian și lipsit de orice urmă de respect față de unii colegi parlamentari, promovarea naționalismului deșănțat și a urii față de cei care s-au opus regimului comunist și criminal din România, disprețul total față de românii din Diaspora sunt incompatibile cu persoana care ocupă a doua funcție într-un stat democratic, membru al Uniunii Europene.

Cine este Șerban Nicolae, candidatul PSD pentru șefia Senatului. Poate deveni al doilea om în statul român
Cine este Șerban Nicolae, candidatul PSD pentru șefia Senatului. Poate deveni al doilea om în statul român

Simpla numire a lui Șerban Nicolae drept candidat la cea de-a doua funcție în stat ne demonstrează cinismul acestui partid total corupt, rupt de ce înseamnă binele românilor. Șerban Nicolae este întruchiparea a tot ceea ce înseamnă vechea clasă politică din România, apărătoare a corupților și a furtului din banul public, interesată doar de privilegii personale și de clasă, interesată să controleze justiția și sistemul de promovare în funcțiile publice. Alegerea lui Șerban Nicolae în funcția de Președinte al Senatului ar echivala cu aducerea lui Liviu Dragnea de la Jilava și înscăunarea lui, iarăși, la Camera Deputaților”, afirmă senatorul USR Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat.

Reamintim că această nouă criză administrativă din Parlamentul României se datorează faptului că judecătorii de la Curtea Constituțională au decis la finalul lunii ianuarie că alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului s-a făcut în mod neconstituțional. Sesizarea a fost depusă de parlamentari ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați.  CCR a stabilit că nu au fost respectate prevederile regulamentului Senatului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI