15 sept. 2022 | 13:26

Se dau până la 75.000 de euro pentru români. Cum poţi face rost de bani pentru a deschide o afacere

Știri generale
Se dau până la 75.000 de euro pentru români. Cum poţi face rost de bani pentru a deschide o afacere
Cum pot face românii rost de 75.000 de euro?

Guvernul oferă o sumă frumoasă pentru antreprenorii români. Programul de finanțare a afacerilor a fost deschis, iar oportunitățile sunt noi pentru cei care vor să pună pe picioare o afacere proprie. Românii pot să acceseze sprijin pentru finanțare prin intermediul Programului IMM Invest Plus. Schemele de ajutor acordate de stat pentru IMM-uri au o valoare de 4 miliarde de euro, valabile pentru: IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation și Rural Invest.

Vești bune pentru antreprenorii români: se dau 75.000 de euro

Antreprenorii români sunt sprijiniți de guvern. Aceștia au la dispoziție bani pentru un start ca la carte pentru o afacere proprie. Mai exact, programul de finanțare a afacerilor a fost deschis, iar ei pot avea parte de sprijin prin intermediul Programului IMM Invest Plus.

Schemele de ajutor acordate de stat pentru IMM-uri au o valoare de 4 miliarde de euro și sunt valabile pentru IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation și Rural Invest. Comisia Europeană a aprobat proiectul, iar acum Ministerul Finanțelor se va ocupa de coordonarea programului.

De asemenea, implicate în această inițiativă sunt: Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), Fondul Român de Contragarantare (FRC) și Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

,,Încă 4 miliarde de euro pentru economia românească!”

„Aprobarea de astăzi a Comisiei Europene se traduce simplu: încă 4 miliarde de euro pentru economia românească! Lansarea noului program IMM INVEST PLUS va contribui la dezvoltarea economiei românești, prin atragerea de capital cu cele mai mici costuri de finanțare de pe piață, pentru un număr estimat de beneficiari de aproape 25.000.

Această schemă de ajutor de stat va permite păstrarea locurilor de muncă, va asigura viabilitatea și va contribui la dezvoltarea activității IMM-urilor și a întreprinderilor beneficiare cu capitalizare de piață medie.

Sprijinim mediul privat și vom continua să facem acest lucru, așa cum ne-am angajat de la bun început, IMM-urile fiind unul dintre principalii piloni ai dezvoltării economice”, a declarat Adrian Câciu, ministrul de Finanțe.

Ajutor uriaș pentru companii

Ajutoarele de stat vor fi acordate sub formă de garanții pentru împrumuturi și granturi care o să acopere comisionul de risc, dar și comisionul de administrare pe toată durata de valabilitate a garanției acordate.

Mai mult decât atât, dobânzile aferente creditelor vor fi subvenționate pentru o perioadă de până la 12 luni. În timpul acesta, companiile vor putea primi ajutoare de până la 62.000 de euro și 75.000 de euro pentru cele care activează în acvacultură și pescuit.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro