01 feb. 2024 | 10:07

Se dau încă 100 de lei în plus pentru acești pensionari. Ar avea trei majorări la pensie în 2024

News
Se dau încă 100 de lei în plus pentru acești pensionari. Ar avea trei majorări la pensie în 2024
Bani mai mulți pentru pensionari

Marcel Ciolacu a venit cu o veste bună pentru milioane de pensionari, care ar trebui să primească mai mulți bani în acest an. Ce promisiuni li se fac?

Bani mai mulți pentru pensionari?

La începutul unui an electoral intens, Guvernul a venit cu o nouă propunere care vizează peste două milioane de pensionari din România. Conform acestei inițiative, veniturile pensionarilor ar putea crește cu până la 100 de lei, datorită unei posibile scutiri de impozit pentru pensiile sub 3.000 de lei.

Dacă va fi adoptată această măsură, vârstnicii vor beneficia de trei majorări de pensie în cursul acestui an. Propunerea specifică vizează pensiile cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, care ar urma să fie scutite de la impozitul pe venit de 10%. Aproximativ un milion 200 de mii de pensionari se află în această categorie, ceea ce înseamnă că impactul măsurii ar fi semnificativ pentru un număr mare de vârstnici.

Cu toate acestea, reacțiile din partea publicului sunt contrare. Pe de-o parte, mulți consideră această promisiune drept „praf în ochi”, având în vedere că inflația ridicată face să piară orice creștere nominală a veniturilor, în timp ce alții se bucură se orice ban primit în plus.

Această situație subliniază situația dificilă cu care se confruntă mulți pensionari: pe de o parte, promisiunea unor venituri mărite este întâmpinată cu optimism, dar, pe de altă parte, realitatea economică și pierderea puterii de cumpărare datorată inflației afectează efectele pozitive ale oricărei majorări.

CITEȘTE ȘI: Legătura dintre banii de pensii și deficitul bugetar, recunoscută oficial. Toți pensionarii trebuie să știe sumele în minus

Anunțul lui Marcel Ciolacu privind banii în plus pentru pensionari

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat recent că a solicitat ministrului de Finanțe să prezinte, în zilele următoare, o evaluare a impactului bugetar pe care l-ar avea propunerea de neimpozitare a pensiilor până la pragul de 3.000 de lei.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținute la Parlament, subliniind abordarea prudentă a Guvernului față de această măsură.

În contextul cererii făcute în debutul ședinței de Guvern, premierul a fost întrebat despre posibilitatea ca statul să suporte un cost suplimentar estimat la două miliarde de lei în acest an, ca urmare a implementării propusei scutiri de impozit. Ciolacu a răspuns că așteaptă o evaluare detaliată din partea ministrului Finanțelor, înainte de a lua o decizie definitivă.

Premierul a subliniat că, deși decizia politică personală ar fi în favoarea scutirii de impozit până la pragul de 3.000 de lei, este esențial să se ia în considerare impactul bugetar și sustenabilitatea financiară a măsurii.

„Dacă mă întrebați de decizie politică, decizia mea politică este să scutim până la 3.000 de lei și e îndreptățită, ținând cont de scumpiri și de scăderea nivelului de trai”, a declarat Ciolacu, subliniind totodată importanța unei analize riguroase a implicațiilor financiare.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
„Turnul din Pisa”, varianta din România. Unde se află minunea: „Are o înclinație mai mare decât cel din Italia”
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Când pică Moșii de vară în acest an. Tradiții ce trebuie respectate
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
S-a dat ordin SĂ FIE INTERZIS complet. Nimeni nu ar fi crezut că se va lua o astfel de DECIZIE
Capital.ro
Scandal nou, între Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf! Avocatul antrenorului: "Organele de poliție sesizate vor face cercetări"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro