07 aug. 2020 | 10:44

Se dau bani în plus pentru români. Cele 3 categorii de oameni care beneficiază

News
Se dau bani în plus pentru români. Cele 3 categorii de oameni care beneficiază
Se dau bani în plus pentru români. Cele 3 categorii de oameni care beneficiază

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, a anunțat recent că o anume categorie de angajați vor avea parte de anumite suporturi financiare din partea Guvernului. Conform acesteia aproximativ 700.000 de oameni vor beneficia de acest ajutor din partea statului.

Există bani la buget pentru o categorie aparte de angajați?

În România anului 2020 există aproximativ 700.000 de oameni care sunt angajați ce fac parte dintr-o anumită categorie. Până acum, această categorie de angajați nu au beneficiat, din partea statului, de un suport financiar consistent. Astfel că, Violeta Alexandru a anunțat existența pe masa Guvernului Orban a unui proiect de ordonanță de urgență prin care se vor aloca bani de la Guvern pentru aceștia.

Se dau bani în plus pentru români. Cele 3 categorii de oameni care beneficiază

Se dau bani în plus pentru români. Cele 3 categorii de oameni care beneficiază

Prin același act normativ se dorește și reducerea timpului de muncă și va trebui stabilită prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puţin cinci de zile lucrătoare consecutive. Proiectul mai specifică faptul că angajatorul va avea obligaţia de stabilire a programului de muncă pentru întreaga lună.

Ministrul Muncii a explicat că acest proiect dorește să stabilească un suport financiar de sprijin destinate acestei categorii de salariați, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Prin același proiect ministerul dorește să dezvolte și o stimulare a creşterii ocupării forţei de muncă.

Cele 3 categorii de oameni care beneficiază

Categoria socială vizată de acest proiect este cea a zilierilor, a angajaților sezonier și cea a salariaţilor ce muncesc în regim de telemuncă, conform declarației Violetei Alexandru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale. Proiectul de ordonanță de urgență se află acum ăe masa Guvernului și, spun sursele, ar putea să intre chiar astăzi pe ordinea de zi în cadrul ședinței de guvern.

“Prin derogare de la prevederile art. 112 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, Codul Muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul reducerii temporare a activităţii determinate de instituirea stării de urgenţă/alertă/asediu, în condiţiile legii, angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă al salariaţilor cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu informarea şi consultarea sindicatului, a reprezentanţilor salariaţilor sau a salariaţilor, după caz, anterior comunicării deciziei salariatului”, arată proiectul de act normativ.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro