Se dau bani de la stat pentru români. Cum poți primi între 40.000 și 100.000 de mii de euro
Guvernul vrea să încurajeze cu bani antreprenorii din mediul rural. Bugetul total alocat programului va fi de 200 de milioane de euro.
Se dau bani de la stat. Cum pot primi românii între 40.000 și 100.000 de mii de euro
Executivul a discutat, joi, în primă lectură, o hotărâre privind lansarea unui proiect de încurajare a antreprenoriatului din mediul rural. Bugetul pentru ajutorarea antreprenorilor de la țară va fi de 200 de milioane de euro.
Astfel, finanțările vor fi asigurate pentru înființarea de întreprinderi în mediul rural, pentru activități de procesare, distribuție, precum și ambalare a produselor agricole.
Care este valoarea granturilor
Valoarea granturilor va fi cuprinsă între 40.000 și 100.000 de euro, în funcție de numărul de noi locuri de muncă create. Pe de altă parte, Guvernul ia în calcul investiții de un miliard de euro pentru racordarea prin Programul Național a populației și consumatorilor non-casnici la rețeaua de gaze naturale.
Bani pentru racordarea populației la rețeaua de gaze naturale
”Proiectul va fi finanțat pe parcursul a două perioade de programare: 200 milioane euro în timpul actualului Cadru Financiar Multianual (2014-2020), prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și 800 milioane euro în viitorul exercițiu financiar 2021-2021, orin intermediul Programului Operațional Transport. Concret, programul va putea fi implementat până la finalul anului 2029.
Finanțarea este posibilă în condițiile în care Comisia Europeană a aprobat pe 7 iulie 2020 modificarea axei prioritare 8 a POIM, fapt care a permis elaborarea proiectului de act normativ care va reglementa implementarea Programului”, informează Guvernul României.
Care sunt obiectivele majore ale Programului Național de racordare
Prin racordarea la gaze naturale a populației Guvernul are două obiective majore, să îmbunătățească nivelul de trai, dar și mai micșoreze poluarea. ”Pe de o parte, Guvernul României și-a propus creșterea standardelor de viață al populației, prin îmbunătățirea condițiilor de încălzire și de preparare a hranei, iar pe de altă parte prin reducerea poluării, având în vedere că multe dintre locuințe sunt acum încălzite pe bază de lemne, cu impact major în emiterea de noxe și poluanți, în contradicție cu politicile de mediu ale Uniunii Europene”, mai arată Guvernul.