Se dau bani de la stat! Ce categorii de români vor primi 180 lei în plus

Se dau bani de la stat! Ce categorii de români vor primi 180 lei în plus

În ședința de Guvernului Orban din 14 octombrie, s-a dat o decizie pentru pensionarii de peste 75 de ani. Aceștia vor primi de la stat vouchere de masă caldă. Conform lui Marcel Boloș, măsura îi avea în vedere pe cei cu pensii sociale. Astăzi aflăm că această măsură se va apica retroactirv, pe 4 luni, și îi include și pe cei fără adăpost.

Se dau bani de la stat, sau pomană electorală

Prin OUG 115 din 2020, aprobată în ședința de Guvern din 14 octombrie, vor beneficia de tichete de masă caldă toți pensionarii sociali. Este vorba de acea categorie de beneficiari de peste 75 de ani, și cu pensii mici. În aceeași reglementare mai este stipulat că vor beneficia de tichete și persoanele fără adăpost. Ordonanța este deja publicată în Monitorul Oficial și se va aplica retroactiv, plecând de la data de 17 iulie anul curent.

Ce categorii de români vor primi 180 lei în plus

Conform lui Marcel Boloș, valoare acestor tichete de masă caldă este de 180 de lei. La categoria pensionari sociali, intră cei cu vârsta peste 75 de ani și cu o pensie de la stat mai mică sau egală cu suma de 800 de lei. Cealaltă categorie de beneficiari, conform OUG, sunt persoanele în vârstă și fără un adăpost. În această categorie intră persoanele și familiile fără adăpost, familiile cu copii, fără domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Se dau bani de la stat! Ce categorii de români vor primi 180 lei în plus
Se dau bani de la stat 180 lei în plus

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 115/2020

  • Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde emise nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.
  • Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea serviciilor de servire a mesei calde pentru care au fost emise.
  • Se interzice unităților afiliate acordarea unui rest de bani la tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde.
  • Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde se alimentează lunar. Alimentarea se face exclusiv cu valoarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde acordate beneficiarilor.
  • Valoarea nominală a tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde acordate destinatarilor finali nu poate să fie diminuată în niciun mod.
  • Contravaloarea tichetului social pe suport electronic pentru mese calde reprezintă venit neimpozabil, conform prevederilor art. 62 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

1. La articolul 3 alineatul (2), litera a) va avea următorul cuprins:

a) persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii. În cazul în care destinatarii finali beneficiază de mai multe indemnizații sau venituri din pensii aflate în plată, iar valoarea cumulată a acestora depășește valoarea indemnizației sociale pentru pensionari, aceștia nu beneficiază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde;”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI