Se dau bani de la stat! 5000 de lei pentru acești români

Se dau bani de la stat! 5000 de lei pentru acești români
Se dau bani de la stat! 5000 de lei pentru acești români

În acest moment în Parlamentul României există un proiect de lege, inițiat de opoziția PSD, depus spre dezbatere și adoptare la Biroul Permanent al Senatului României, prin care s-ar putea să ajungă 5.000 de lei pe lună la un anumit segment din sănătate.

Se dau bani de la stat

Conform proiectului inițiat de 10 deputați PSD, aceștia cerând în procedură de urgență adoptarea proiectului, se propune alocarea de fonduri de la bugetul de stat a sumelor necesare pentru ajutarea furnizorilor CNAS cât și a asiguraților. Este vorba de suma de 5000 lei pe lună și tură pentru procurarea materialelor de protecție contra infecțiilor COVID-19.

„Având în vedere evoluția epidemiei cu CoVid 19, proiectul de  ”Lege privind unele măsuri financiare în domeniul sanitar în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului Covid 19 ” introduce acest ajutor destinat  furnizorilor de servicii medicale și farmaceutice,  în regim de ambulator, care trebuie să facă față unor cheltuieli suplimentare necesare prevenirii infectării populației.”, a declarat în numele inițiatorilor Conf. Dr. Florin Buicu.

5000 de lei pentru acești români

Proiectul se referă strict la  furnizorii de servicii farmaceutice și medicale de specialitate în regim ambulator. Aceștia sunt în contract cu casele de asigurări de sănătate și ar trebui să beneficieze, lunar, de suma de 5000 lei pe tura de activitate, spun inițiatorii proiectului. Poriectul dorește ca prin alocarea acestor sume să se asigure materialele de protecție necesare furnizorilor și asiguraților.

Se dau bani de la stat! 5000 de lei pentru acești români
Se dau bani de la stat! 5000 de lei pentru acești români

În proiect se mai stipulează că pot benefica de aceste sume imclusiv cabinetele de medicina de familie indiferent de forma de organizare, farmaciile comunitare, cabinetele de specialitate, laboratoarele de analize medicale, furnizorii de servicii de imagistica medicală. Banii vor veni de la bugetul de stat prin Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate.

„Apariţia contaminărilor în rândul farmaciştilor conduce la închiderea unităţilor farmaceutice iar extinderea unei asemenea situaţii poate pune semnificativ în pericol aprovizionarea populaţiei cu medicamente şi materiale sanitare, ceea ce va duce la agravarea crizei. Întrucât statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi sănătăţii publice a cetăţenilor, şi având în vedere că farmaciştii sunt expuşi şi au nevoie în permanenţă de echipamente de protecţie, care se găsesc greu pe piaţa furnizorilor şi care care presupun costuri considerabile, este salutară iniţiativa legislativă propusă spre adoptare de a aloca resurse financiare pentru achiziţionarea de materiale de protecţie pentru personalul din farmacii.”, declară Fărm. Logigan Nicoleta, Preşedinte Colegiul Farmaciştilor Mureş.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI