23 apr. 2024 | 22:37

Se construieşte o nouă autostradă, pe litoral. Pe unde vor putea conduce şoferii cu viteză mai mare, va fi foarte utilă

News
Se construieşte o nouă autostradă, pe litoral. Pe unde vor putea conduce şoferii cu viteză mai mare, va fi foarte utilă
Se construieşte o nouă autostradă, pe litoral. Pe unde vor putea conduce şoferii cu viteză mai mare, va fi foarte utilă

Vești bune pentru români. După ani de așteptare, se construieşte o nouă autostradă pe litoral, care va schimba semnificativ traficul din zonă. În curând, șoferii vor putea conduce cu o viteză mai mare și vor ajunge mai ușor la stațiunea preferată.

Apare o autostradă nouă la mare

Marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a înaintat către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia necesară pentru atribuirea contractului referitor la proiectarea şi realizarea autostrăzii Alternativa Techirghiol.

Această nouă autostradă este concepută pentru a conecta prin intermediul nodului Cumpăna Autostrada Bucureşti-Constanţa (A2) şi Centura Constanţa (A4) cu sudul litoralului românesc, apropiindu-se de Mangalia. Ea va oferi o alternativă modernă la DN 39, un drum care devine extrem de aglomerat în timpul sezonului estival.

Traseul Autostrăzii Techirghiol va facilita accesul către localităţile Agigea, Topraisar, Techirghiol, Eforie şi Tuzla, până la 23 August. Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a declarat că pe întregul traseu al autostrăzii vor fi construite 31 de poduri, pasaje sau viaducte, 6 parcări, un centru de întreţinere şi coordonare, precum şi un punct de sprijin.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a subliniat importanţa acestui pas către construcţia noii autostrăzi, Alternativa Techirghiol, într-o postare pe pagina sa de Facebook, menţionând că CNAIR a transmis documentaţia necesară pentru atribuirea contractului. Durata estimată pentru finalizarea proiectului este de 48 de luni, din care 12 luni sunt destinate proiectării şi 36 de luni execuţiei.

„Pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi: Alternativa Techirghiol (30,6 km)! CNAIR a transmis, astăzi (marţi, n.r.), la ANAP documentaţia de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia acestei autostrăzi, care prevede o perioadă de realizare de 48 de luni (12 luni proiectare şi 36 de luni execuţie)”, a scris ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

România pregătește drumuri noi

Viceprimarul Sucevei și candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului, Lucian Harșovschi, a anunțat că se va construi un nou drum între cartierele Burdujeni și Ițcani, în scopul de a îmbunătăți fluidizarea traficului rutier în zonă.

Acesta a detaliat că proiectul vizează crearea unei noi artere care să lege strada Grigore Alexandru Ghica din Ițcani cu strada Plaiului, continuând apoi pe strada Triajului și ajungând în Burdujeni, la pasarela CFR.

Lucian Harșovschi a subliniat preocuparea pentru optimizarea circulației rutiere și a prezentat această inițiativă care va fi supusă dezbaterii în ședința Consiliului Local de joi.

Noul drum proiectat are scopul de a diminua congestionarea traficului rutier și de a asigura o legătură eficientă între cele două cartiere, întrucât în prezent circulația se desfășoară în principal pe strada Gheorghe Doja sau prin ocolirea pe strada Traian Vuia.

Conform declarațiilor lui Lucian Harșovschi, se are în vedere crearea unei artere care să reducă aglomerația traficului în zonă, iar administrația locală intenționează să propună și alte soluții pentru îmbunătățirea mobilității urbane în viitorul apropiat. După aprobarea hotărârii de către Consiliul Local, se va iniția procesul de expropriere necesar pentru realizarea acestui proiect.

„Suntem preocupați de fluidizarea traficului rutier și de aceea venim cu această propunere la care lucrăm și vom intra cu acest proiect în ședința de Consiliul Local de joi. Noul drum va reduce traficul rutier și va face legătura între cele două cartiere pentru că în momentul de față se circulă doar pe str. Gheorghe Doja sau ocolind pe str. Traian Vuia.

Vom face această stradă astfel încât traficul din zonă să fie mai puțin aglomerat și venim și cu alte propuneri în perioada următoare. După ce va fi aprobată hotărârea de Consiliul Local vom începe și procedurile de expropriere”, a precizat Lucian Harșovschi.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Românii care pot primi bani de la primării. Sumele se ridică până la 3.000 de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro