Se apropie Evaluarea Națională la Matematică pentru clasa a IV-a. Modele de subiecte

Autor: Redacția - 10:19, 12 mai 2019
Evaluarea națională 2019

Evaluarea Națională continuă, săptămâna viitoare, cu testele pentru elevii din clasa a IV-a. Prima probă este cea de Limba română, programată în data de 14 mai. Miercuri, 15 mai, cei mici vor susține proba de Matematică.

Testul de matematică presupune mai multe exerciții de adunare, înmulțire și împărțire. Pentru elevii din clasa a IV-a, proba este programată în data de 15 mai. Aceasta va dura 60 de minute. De supravegherea clasei în timpul probei se vor ocupa alte cadre didactice decât cele care predau la respectiva clasă. Apoi, corectarea se va face de către profesorii școlii în termen de o săptămână de la susținerea testului.

Evaluarea Națională la clasa a IV-a. Modele de  subiecte la Matematică

Modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul oficial al Ministerului Educației, subiecte.edu.ro. Hotnews prezintă două exemple de teste pentru proba de matematică de anul trecut.

Model subiecte: Matematică clasa a IV-a, 2018 test 1
Model subiecte: Matematică clasa a IV-a, 2018 test 2

Evaluarea Națională 2019 va continua în data de 16 mai  cu proba de Limba maternă în cazul elevilor din școlile cu predare în limbile minorităților naționale.

După ce se va încheia această sesiune de testare, urmează Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a. În cazul lor, pe 22 mai e programată proba de „Limbă și comunicare” iar pe 23 mai cea de „Matematică și Științe ale Naturii”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI