Scumpire la Metrorex și STB. Cât vor costa biletele de la 1 august

Scumpire la Metrorex și STB. Cât vor costa biletele de la 1 august
Scumpire la Metrorex și STB. Cât vor costa biletele de la 1 august

Vești proaste pentru românii care circulă cu metroul și cu transportul în comun de suprafață. Biletele Metrorex și STB se scumpesc de la 1 august.

Scumpire la Metrorex și STB. Cât vor costa biletele de la 1 august

De la 1 august avem parte de noutăți în ceea ce privesc biletele pentru transportul în comun. Metrorex și STB oferă bilete comune pentru 90 de minute în rețeaua supraterană.

De asemenea, prețul biletelor cresc. De la 1,3 lei, biletul de STB va fi de 3 lei, în timă ce Metrorexul majorează călătoria de la 2,5 lei la 3 lei.

Ministerul Transporturilor a anunțat că de la 1 august, Metrorex și STB oferă bilete comune pentru 90 de minute în rețeaua supraterană și un acces la rețeaua de metrou.

Se anunță și scumpiri, tot de la 1 august. Astfel, o călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB/ Metrorex va fi 5 lei.

În cei 5 lei sunt incluse o călătorie cu metroul și 90 de minute cu transportul în comun de suprafață.

Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, în timp ce abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va costa 14 lei.

Abonamentul de zi dispare, cel care era, de exemplu, cumpărat la ora 18:00, era valabil doar 6 ore, adică până la mizeul nopții.

Cât vor costa noile abonamente de 24 de ore, o lună, 6 luni și 12 luni

Noile abonamente durează 24 de ore de la momentul emiterii. Atât STB cât și Metrorex introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care vor să își susțină angajații să folosească transportul în comun.

Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile vor fi de 80 de lei pentru Metrorex sau STB, iar un abonament comun va fi 140 de lei, în loc de 160. 400 de lei pentru 6 luni STB sau Metrorex ori 700 de lei în comun, respectiv 700 de lei, 1200 de lei în comun.

În plus, abonamentele nominale pot fi recuperate în cazul pierderii acestora. Titularii pot veni cu buletinul și se va emite din nou abonamentul.

STB își mărește tariful pentru prima oară din 2008 și un bilet crește de la 1,3 lei la 3 lei.

În cazul călătoriile la metrou, ultima ajustare de prețuri a fost în 2014.

Două călătorii cu metroul costau 5 lei, iar acum vor fi 6 lei, o călătorie scumpindu-se cu 50 de bani.

Încasările suplimentare se vor reflecta în condițiile de călătorie, spun ambele societăți de transport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI