Scrisoarea secretă lăsată de Regina Elisabeta a II-a. Nimeni nu are voie să o deschidă până la această dată

de: Rosu Ioana
12 09. 2022

Apar informații noi după moartea suveranei Marii Britanii. Se pare că Regina Elisabeta a II-a a lăsat moștenire o scrisoare, care se află păstrată într-un seif din Australia, fiind păstrată în secret într-una dintre clădirile istorice ale orașului, Queen Victoria Building. Din păcate, nimeni nu va știi ce a lăsat scris suverana, până când nu se vor îndeplini condițiile impuse de aceasta. Iată despre ce este vorba!

Cine este destinatarul scrisorii

Regina Elisabeta a II-a a fost o suverană doscretă și, în același timp, misterioasă, lăsând în urma sa mai multe lucruri care vor fi dezvăluite în timp. Printre acestea se află și o scrisoare adresată „Dreptului și Onorabilului Primar al Sydney-ului, Australia” și a fost redactată în urmă cu 36 de ani, în luna noiembrie a anului 1986, în timpul unei vizite de stat, potrivit Lad Bible.

În ciuda trecerii timpului și a schimbărilor care au avut loc în lume, se pare că documentul este bine păstrat într-un seif, în interiorul unei clădiri istorice ale orașului, Queen Victoria Building. Clădirea a fost deschisă în anul 1898 și a fost denumită așa în onoarea Jubileului de Diamant al Reginei Victoria.

Potrivit ultimelor informații, nimeni nu cunoaște informații despre conținutul scrisorii, singurele date cunoscute fiind instrucțiunile lăsate pe exteriorul plicului.

Mai exact, Regina Elisabeta a solicitat ca scrisoarea să fie deschisă în anul 2085 și să fie făcută public pentru cetățenii din Sydney.

„Salutări. Într-o zi potrivită care va fi aleasă de dumneavoastră în anul 2085 d.Hr. vă rog să deschideţi acest plic şi să transmiteţi cetăţenilor din Sydney mesajul meu pentru ei”, se arată în instrucțiunile scrisorii, potrivit sursei citate.

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, monarhia britanică va rămâne în continuare la conducerea Australiei, iar Regele Charles al III-lea va fi reprezentat în țară de guvernatorul general al țării, Dave Hurley.

Relația Reginei Elisabeta a II-a cu Australia

În anul 1999 a avut loc un referendum care ar fi putut să schimbe situația politică și administrative a țării, dacă alegătorii și-ar fi exprimat dorința ca monarhia să fie înlăturată. Însă, pentru că nu s-a dorit acest lucru, Regina a rămas în continuare șef de stat.

Suverana Marii Britanii a vizitat Australia de 16 ori, prima vizită având loc în 1954, la o distanță de doi după proclamarea sa ca regină, în urma morții tatălui său, Regele George al VI-lea.

La acea perioadă, Regina Elisabeta a II-a a fost primul suveran care a pășit pe pământ australian.Prinţesa Anne şi soţul ei, viceamiralul Sir Timothy Laurence, au vizitat, totodată, Australia la începutul acestui an.
O vizitată în Australia era planificată și de Prinţul William şi Kate Middleton în anul 2020, însă aceasta a fost anulată din cauza pandemiei.