10 oct. 2022 | 10:48

Schimbările majore anunțate în magazinele Kaufland România. Ce fac pentru a reduce consumul de energie

News
Schimbările majore anunțate în magazinele Kaufland România. Ce fac pentru a reduce consumul de energie
Ce schimbări se pregătesc în magazinele Kaufland România

Se pregătesc schimbări majore în magazinele Kaufland România. În condițiile în care facturile la utilități sunt din ce în ce mai mari, consumatorii casnici, dar și marile companii caută soluții pentru a putea trece cu bine peste următoarea perioadă. Ce se va întâmpla în hypermarketuri pentru a se reduce consumul de energie.

Ce schimbări au anunțat magazinele Kaufland România

Țările din Europa se pregătesc pentru o perioadă dificilă, în contextul creșterii prețurilor la energie. Oamenii, proprietarii de afaceri mici, chiar și marile companii caută soluții pentru a-și reduce, în următoarele luni, consumul.

Efectele se simt deja și la noi în țară. La finalul lunii septembrie, reprezentanții Lidl anunțau că magazinele își vor scurta programul de funcționare cu o oră, tocmai penru a reduce consumul de energie electrică.

Doar câteva săptămâni mai târziu, s-a aflat că se pregătesc schimbări majore și în magazinele Kaufland România, din același motiv, însă lanțul de hypermarketuri va recurge la alte variante.

Reprezentanții retailerului german au precizat că, în toate magazinele din țară se vor lua măsuri pentru reducerea consumului de energie, acestea fiind câteva dintre ele:

  • intensitatea luminii în magazine va fi redusă cu o oră şi jumătate înainte de închiderea programului;
  • iluminatul parcărilor Kaufland va fi redus cu două treimi în timpul programului de funcţionare;
  • iluminatul cubului publicitar va fi oprit definitiv.

Cele trei măsuri sunt doar cele pe care clienții Kaufland nu au cum să nu le observe, însă la nivel intern, compania a creat o întreagă strategie de reducere a consumului.

Decizia a fost luată pentru ca magazinele să poată menține prețurile competitive la produsele de pe rafturi.

Măsuri pentru reducerea consumului de energie

La sfârșitul lunii septembrie, magazinele Lidl și-au schimbat programul de funcționare tocmai pentru a reduce consumul de energie electrică. Începând din data de 26 septembrie, acestea vor fi deschise între orele 07:30 și 21:00, de luni până sâmbătă, iar duminică, între orele 08:00 și 19:00.

„Începând cu data de 26 septembrie, orarul magazinelor se va modifica după cum urmează. Programul magazinelor poate fi consultat oricând și pe www.lidl.ro sau în aplicația Lidl Plus”
Luni – Sâmbătă: 07:30 – 21:00
Duminica: 08:00 – 19:00”

Reprezentanții celebrului lanț de magazine au precizat că există o excepție, aceasta fiind magazinul Lidl din Medgidia, care își va păstra programul normal, care era deja diferit de restul magazinelor din țară.

„*Cu exceptia magazinului Lidl din Medgidia, str. Independentei, Nr. 12, care își păstrează programul actual pentru duminică și va funcționa în intervalul orar 08:00 – 18:00.”, a mai transmis Lidl România.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat din închisoare în închisoare
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Mașinile diesel devin istorie. Motorina nu mai este rentabilă în benzinării
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
DOAMNA lumii filmului a murit după Paște: Cea mai mare care a trăit vreodată
Capital.ro
Când se poate spăla după Paște. Zilele din Săptămâna Luminată când sunt interzise treburile casnice
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSIE de 24.000 de lei. Cine va PRIMI acești BANI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro