Schimbări majore de astăzi în București. Prefectura a făcut anunțul, se întâmplă din această seară

Schimbări majore de astăzi în București. Prefectura a făcut anunțul, se întâmplă din această seară
Criza valului 4 ia amplaore. România este în colaps sanitar

Astăzi, la ora prânzului, CNSU a dat publicității noile date privin incidența ratei de infectare și numărul de noi cazuri. Bucureștiul a ajuns astăzi, conform datelor, la o incidență de 16,51 la mia de locuitori. Ca urmare Prefectura Capitalei a decis noi măsuri și controale mai dure, toate începând din această seară.

Criza valului 4 ia amplaore. România este în colaps sanitar

România a înregistrat astăzi recorduri zilnice atât în cazul infecțiilor cu COVID-19, cât și al deceselor, întrucât țara se confruntă cu o creștere acută a virusului pe fondul unor rate de vaccinare alarmant de scăzute.

Autoritățile au confirmat un record de 17.158 de noi cazuri și 414 de decese într-o singură zi, între care și un minor cu vârsta înter 10 și 12 ani. Marți România avea un alt record negativ,  depășind 500 de decese într-o singură zi.

România are a doua cea mai mică rată de vaccinare din UE în spatele Bulgariei. În acest moment România are un procent de 34% dintre adulți inoculați complet împotriva COVID-19, comparativ cu media blocului de 74%.

Creșterea extinde sistemul de îngrijire a sănătății aflat în dificultate a capacitate maximă: peste 1.800 de pacienți cu coronavirus sunt acum în terapie intensivă.

Capitala a ajuns la o incidență de 16,51. Prefectura Capitalei anunță noi controale

În București, ambulanțele fac coadă în afara Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș, unde se așează paturi pe coridoare. Președintele român Klaus Iohannis a numit situația drept „dramă națională de proporții teribile” și a îndemnat românii să se vaccineze.

Ieri anunța pentru joi, o ședință de urgență la Palatul Cotroceni, de la care se așteaptă, mai mult ca sigur, noi măsuri restrictive. În aceeași măsură, Prefectura Capitalei a anunțat noi măsuri și controale, atât a persoanelor fizice, cât și a comercianților, începând de astăzi.

Purtătorul de cuvânt din Prefectura Capitalei a anunțat astăzi că din această seară polițiștii vor intensifica controalele, în intervalul 20:00 – 05:00, mai ales pentru persoanele nevaccinate. În același timp se vor intensifica și controalele la agenții comerciali independenți, sau din incinta Mall-urilor.

„În mod special, controalele realizate de oamenii legii vor viza activităţile derulate după ora 20.00, pe tot teritoriul municipiului Bucureşti, pentru cel puţin o lună, începând din această seară (20.10.2021). Controalele vor fi fixate pe principalele artere, pentru controalele de noapte (după ora 20.00 până dimineaţa).

De asemenea, începând de astăzi, verificarea pe teren a respectării normelor de către cetăţeni şi operatorii economici se va face intensiv, echipele de control fiind însoţite şi de prefectul Capitalei şi subprefecţi”, se arată în comunicat emis de Prefectura Capitalei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI