Schimbări la CFR. Toți oamenii care călătoresc cu trenul trebuie să afle: ce amenzi se dau

CFR tocmai a făcut un anunț important. Dacă încalci această regulă, te vei trezi instant cu amendă. Toți călătorii trebuie să ia la cunoștință asta!

Schimbare la CFR. Toți oamenii care călătoresc cu trenul trebuie să știe

Echipele de control al CFR au efectuat mai multe razii în trenurile care au trecut prin Capitală pentru a verifica dacă pasagerii respectă restricțiile impuse de către oficiali. Numeroase echipe de control din cadrul CFR Călători și ale Poliției TF au controlat aprig trenurile interregio (pe relațiile București Nord – Câmpina și retur și București Nord –Ciulnița și retur) în cursul zilei de marți, 14 iulie 2020.

La bordul trenurilor, purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata călătoriei, chiar și la urcarea și coborârea din tren. Pentru protecție, toți călătorii și personalul trebuie să aibă masca purtată corect, acoperind astfel nasul și gura. Controalele aferente ale Poliției Transporturilor Fferoviare au fost efectuate în perioada 7 – 14 iulie, în 477 de stații de cale ferată și în 1.104 de trenuri de călători. Acțiunile au avut loc în 385 de trenuri de călători care circulau către sau dinspre litoral și în alte 372 de trenuri care circulau spre sau dinspre alte stațiuni.

Schimbări CFR Călători
Schimbări CFR Călători

„Facem apel la călători”

„Aceste acțiuni de control se vor derula şi în perioada următoare în colaborare cu Poliția TF, în trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic, ca măsură pentru prevenirea și controlul virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul țării noastre. Totodată, acțiunile comune vizează și calitatea serviciului, legalitatea călătoriei pentru descurajarea persoanelor care călătoresc fără bilet, precum şi evaluarea modului în care personalul feroviar îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu. Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situația în care la casa de bilete/ghișeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizații. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare)“
CFR Călători