Schimbarea la Față a Domnului 2024. Ce nu e bine să faci în această zi de mare sărbătoare

de: Ștefan R. Apostol
24 07. 2024

Schimbarea la Față a Domnului 2024. Mai sunt aproximativ 2 săptămâni până la una din cele mai importante sărbători creștine ale lunii august, și anume Schimbarea la Față a Domnului. Pe lângă tradițiile, obiceiurile și slujbele religioase dedicate acestei zile, este important să știi ce nu e bine să faci în această zi de mare sărbătoare.

Pe 6 august, creștinii prăznuiesc Schimbarea la Față a Domnului 2024

Ziua de 6 august, în credința creștin-ortodoxă reprezint ziua în care se celebrează revelarea gloriei veșnice a celei de-a doua Persoane a Trinității, care era în mod normal voalată în timpul vieții lui Hristos pe pământ. Conform tradiției, evenimentul a avut loc pe Muntele Tabor.

În Biserica Ortodoxă a fost întotdeauna o sărbătoare importantă. În unele biserici este sărbătorită la alte date. Biserica Apostolică Armenească o ține în duminica a paisprezecea după Paști, iar unii luterani în duminica de după Epifanie.

Tradițiile și obiceiurile românilor de Schimbarea la Față a Domnului

Ca în fiecare an, pe data de 6 august, românii d ela țară mai păstrează obiceiurile și tradițiile, moștenite din bătrâni. Așa se face că aceste tradiții și obiceiuri de Schimbarea la Față a Domnului sunt nelipsite.

Ca în fiecare an, și în 2024 cei de la sate, spre exemplu, nu au voie să spele haine, iar dacă o fac vor avea parte de ghinioane în ziua de Probejenia.

Tot acum, se mai spune în popor, nu ai voie să mănânci struguri, iar de cealaltă parte, dacă femeile însărcinate vor prăznui această mare sărbătoare a creștinilor, vor fi binecuvântate cu un copil sănătos și vor naște fără dureri mari.

Ce nu e bine să faci în această zi de mare sărbătoare

Pe de altă parte, pe lângă ținerea tradițiilor, a obiceiurilor, precum și a slujbelor religioase în această zi, este important să știi și ce nu e bine să faci în această zi de mare sărbătoare. oricum nu este bine săs e întâmple asta, dar mai ales în ziua de Schimbarea la Față a Domnului se spune că nu este bine să te cerți cu cineva.

Dacă se întâmplă așa, se spune că așa va fi până la finele anului. Un alt lucru care nu se face în această zi, este ca fetele să nu se pieptene, deoarece nu lșe mai crește părul, sau cel puțin așa se spune din bătrâni. Tot în ziua de 6 august, de Schimbarea la Fațăa Domnului, nu este bine să te scalzi în apa râurilor, care ar trebui să fie mai reci în acest moment.

Indiferent ce am avea sau nu voie să facem în această zi, Sărbătoarea în sine, este una extrem de importantă pentru cerștinătate.