Schimbare majoră la Antena 3. Ce se întâmplă cu televiziunea din această toamnă. Anunţ important pentru telespectatori

de: Sabina Anastasia
26 08. 2022

Schimbare majoră la Antena 3! S-a aflat în urmă cu puțin timp. Postul de televiziune se va rebrandui și își va schimba denumirea în viitorul apropiat. Echipele de jurnaliști și redactori participă, în prezent, la cursuri și diverse programe de training cu reprezentanți ai CNN din Statele Unite ale Americii. Informația a fost confirmată și de conducerea postului TV.

Schimbare majoră la Antena 3

Ce se întâmplă la postul TV Antena 3. Postul de televiziune se va rebrandui și va deveni Antena 3 CNN. Se va întâmpla cândva, în următoarele trei luni de toamnă, potrivit informațiilor din spațiul public. Decizia vine după ce, în urmă cu doi ani de zile, Mihai Gâdea anunța că postul de televiziune pe care îl reprezintă devine stație afiliată CNN International.

„Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în România. Este o premieră absolută în televiziune!”, spunea, la acea vreme, moderatorul și prezentatorul de televiziune Mihai Gâdea.

Tot atunci, reprezentantul Antena 3 a precizat că redactorii, reporterii, editorii, producătorii, moderatorii și alți membri ai echipelor postului TV din România urmează să participe la programe speciale de training cu reprezentanți ai postului TV cu sediul principal în Georgia, SUA.

În anul 2020, Antena 3 și CNN au semnat un contract de afiliere pentru o perioadă de trei ani de zile, cu posibilitatea de prelungire. De atunci, jurnaliști americani au prezentat sau comentat diverse știri pentru postul de televiziune din România. La începutul războiului, jurnaliști Antena 3 au început să intervină, la rândul lor, în cadrul programelor CNN.

Antena 3 devine Antena 3 CNN

Detaliile colaborării cu CNN. După afilierea Antena 3 – CNN, pe grila de programe a postului TV de la București a fost introdusă și emisiunea „News Hour with CNN”. În prezent, programul este difuzat în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, în intervalul orar 18.00-19.00.

Potrivit informațiilor obținute de Libertatea, Antena 3 urmează să își schimbe și identitatea vizuală, grila de programe și conceptul. În grila de programe vor fi introduse mai multe emisiuni de tipul „News Hour with CNN”. Schimbările vor fi prezentate în mod oficial pe data de 19 septembrie. Însă termenul ar putea fi decalat, în funcție de program.

La București s-ar fi deplasat și o echipă a postului de televiziune american CNN. „Totul pentru implementarea cât mai rapidă a tuturor regulilor impuse de CNN la nivel internațional. Pentru a transmite toate informațiile necesare și pentru a răspunde tuturor întrebărilor despre trecerea la un alt nivel în televiziune”, potrivit unor surse.

„Este o schimbare programată din luna martie a acestui an. Atunci când Antena 3 a trecut de la statutul de afiliat la cel de partener al CNN. Acum probabil există o agitație creată pentru că în redacție au loc tot felul de traininguri cu reporterii și oamenii de aici. Postul va avea și o nouă identitate vizuală care va cuprinde ambele logouri, dar își va păstra și denumirea de Antena 3”, a declarat directorul executiv Antena 3, Adrian Ursu, într-o intervenție pentru Libertatea.