Schimbare majoră la ANAF. Ce se întâmplă de pe 22 noiembrie, anunțul e oficial

Schimbare majoră la ANAF. Ce se întâmplă de pe 22 noiembrie, anunțul e oficial
Schimbare majora la ANAF

Anunț important pentru contribuabilii din România. Cei de la ANAF au realizat un program care să le facă viața mai ușoară românilor. Despre ce este vorba. Va fi valabil din 22 noiembrie.

Românii vor putea vorbi online cu reprezentanții ANAF

Vești bune pentru români. ANAF lansează un nou serviciu pentru cetățenii care folosesc site-ul instituției. Noul program Acesta este menit să îi ajute pe oameni să folosească portalul online și le poate oferi răspunsuri în timp real, în regim de chat.

Această funcție va fi pusă la dispoziția cetățenilor începând din data de luni, 22 noiembrie. Cu toate acestea, autoritățile au declarat că chat-ul va fi în fază de testare până la sfârșitul anului 2021.

Noul program este menit să faciliteze eforturile contribuabililor, sprijinindu-i pe românii care doresc să folosească site-ul instituției ANAF.

De asemenea, reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală și-au propus să le ofere cetățenilor din România un serviciu de asistență online, pentru a-i ajuta să-și rezolve problemele fiscale.

„Prin intermediul serviciului de CHAT contribuabilii pot beneficia de asistență în vederea accesării serviciilor disponibile pe portalul instituțional. În situația în care contribuabilii doresc alte informații decât cele cu privire la serviciile disponibile pe portalul ANAF, aceștia sunt rugați să apeleze la celelalte modalități de acordare a asistenței, cum ar fi Call Center ANAF.

Viziunea Agenției Naționale de Administrare Fiscală este aceea de a deveni o administrație inovatoare și eficientă, capabilă să răspundă provocărilor mediului extern, care să ofere servicii noi și adaptate diferitelor categorii de contribuabili și care să faciliteze conformarea fiscală voluntară.”, se arată în comunicatul de presă al celor de la ANAF.

ANAF, schimbări pentru profesori

Unii români s-au plâns de faptul că au fost în situația nefericită în care Fiscul i-a taxat inutil pe contribuabili, iar procesul de a recupera banii este unul dificil.

Cetățenii care au dat în judecată ANAF-ul au avut câștig de cauză în instanță, vorbind de o sumă fabuloasă în valoare de 245 milioane de lei.

Potrivit unui raport al instituției, în prima jumătate a anului 2021 38% din deciziile definitve pronunțate de instanțele judecătorești privind astfel de procese sunt în favoarea românilor care au depus plângere împotriva Fiscului.

„Deși în primă instanță nu mi s-a dat dreptate, în final instanța a constatat că nici cei care au aplicat sancțiunea nu-și cunoșteau reglementările cu privire la transmiterea deciziei pentru că există și acolo niște termene și au transmis-o cu mult peste termenul legal, deci era din start prescrisă”, a declarat patronul unei agenții de turism din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI