26 aug. 2024 | 16:44

Schimbare la Sistemul de Garanție-Returnare. Ce vor putea face românii pentru a recupera garanția de 50 de bani dacă aparatele nu funcționează

Știri generale
Schimbare la Sistemul de Garanție-Returnare. Ce vor putea face românii pentru a recupera garanția de 50 de bani dacă aparatele nu funcționează
Schimbare la Sistemul de Garantie-Returnare

Românii care întâmpină probleme în recuperarea garanției de 50 de bani pentru ambalajele returnate au acum o soluție rapidă și eficientă. Ministerul Mediului a introdus un nou mecanism de comunicare prin WhatsApp, unde cetățenii și magazinele pot raporta direct disfuncționalitățile din Sistemul Garanție-Returnare (SGR). Inițiativa vine în sprijinul celor care se confruntă cu dificultăți în recuperarea garanției, oferindu-le posibilitatea de a face plângeri și sugestii direct către autorități.

Noua metodă de raportare prin WhatsApp

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat recent că cetățenii și reprezentanții magazinelor pot transmite reclamații și observații despre funcționarea SGR prin intermediul aplicației WhatsApp, la numărul de telefon 0726.715.142.

Acest număr, denumit și ”Hotline”, este dedicat celor care întâmpină probleme precum refuzul comercianților de a returna garanția sau nefuncționarea aparatelor de returnare a ambalajelor (RVM).

”Orice cetățean și chiar și magazinele au dreptul și au posibilitatea, prin intermediul aplicației WhatsApp, să ne aducă la cunoștință nouă, celor de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, disfuncționalități ale sistemului”, a explicat oficialul în cadrul unei postări video.

Această inițiativă este menită să îmbunătățească și să eficientizeze sistemul, astfel încât procesul de returnare a garanției să fie cât mai simplu și accesibil pentru toți.

Monitorizare în timp real de către Minister

Un aspect inedit al acestui nou sistem de raportare este implicarea directă a ministrului Mircea Fechet, care a solicitat colegilor săi să-i instaleze un terminal WhatsApp în birou, pentru a monitoriza personal fluxul de reclamații și soluționarea acestora.

”Văd că acest număr de telefon, dacă mă uit la numărul de mesaje, e din ce în ce mai popular și încurajez pe toată lumea să-l folosească”, a declarat Fechet.

Prin această măsură, autoritățile doresc să asigure transparență și rapiditate în remedierea problemelor apărute în sistemul SGR, oferindu-le cetățenilor încredere că feedback-ul lor este auzit și că se vor lua măsuri concrete pentru îmbunătățirea serviciilor.

Citește și Cum poţi primi bani în loc de voucher pe sticlele reciclate. Românii, deranjaţi de Sistemul de Garanție Returnare!

Progrese semnificative în colectarea ambalajelor

În ciuda unor disfuncționalități, Sistemul de Garanție-Returnare a înregistrat deja succese notabile. Peste 1,3 miliarde de ambalaje au fost colectate până acum prin acest sistem, contribuind la un mediu mai curat și la dezvoltarea capacităților de reciclare din România.

Ministrul Mediului a subliniat importanța acestui sistem în reducerea deșeurilor din natură și a promis că se vor continua eforturile pentru îmbunătățirea funcționării sale.

”Dincolo de toate aceste vești bune, mă simt obligat să admit că sistemul încă are anumite disfuncționalități pe care suntem obligați să le remediem”, a recunoscut Mircea Fechet.

Astfel, prin noua metodă de raportare și implicarea activă a autorităților, se speră că toate aceste probleme vor fi soluționate cât mai curând, oferind cetățenilor un serviciu de calitate.

Citește și Ce trebuie să scrie pe sticlele de plastic pentru a primi cei 50 de bani înapoi. Magazinele Kaufland, pregătite pentru Sistemul Garanție-Returnare!

Digisport.ro
Cum au numit-o arabii pe Georgina Rodriguez, după ce au văzut cum s-a afișat
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Claudia Pătrășcanu, față în față cu Gabi Bădălău. Haos la Judecătoria Constanța
Spynews.ro
A fost acuzată că ”nu a fost ușă de biserică” în căsnicia cu fostul soț, iar acum a reacționat! Ce spune Catrinel Sandu, despre declarațiile controversate ale lui Gabriel Trifu
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Doliu în teatrul românesc. A murit Liviu Crăciun, actor la TNB
EVZ.ro
Cristina Ștefania a ajuns de urgență la spital! Speak, declarații despre starea ei de sănătate: ”Nici nu vreau să mă gândesc” | FOTO
Spynews
Este cea mai tristă zi. S-a stins marea doamnă a lumii filmului. Românii au crescut cu filmele ei
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
A fost acuzată că ”nu a fost ușă de biserică” în căsnicia cu fostul soț, iar acum a reacționat! Ce spune Catrinel Sandu, despre declarațiile controversate ale lui Gabriel Trifu
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro