Schimbare la 180 de grade în cazul crimelor din Oneşti. Anchetă separată pentru şefii Poliţiei

Schimbare la 180 de grade în cazul crimelor din Oneşti. Anchetă separată pentru şefii Poliţiei
Schimbare la 180 de grade în cazul crimelor din Oneşti

Dosarul crimelor de la Onești urmează să fie instrumentat fără partea referitoare la acuzațiile de neglijență în serviciu la adresa șefilor Poliției. Pentru aceștia s-a constituit o anchetă separată. Dosarul cuprinde cele două crime ale lui Gheorghe Moroșan, precum și intervenția eșuată a polițiștilor.

Schimbări în dosarul crimelor de la Onești

Tot separat va fi cercetată și posibila tentativă de omor la adresa criminalului Gheorghe Moroșan, presupus a fi comisă de către polițiștii care au pătruns în apartament după ce Moroșanu i-a ucis pe cei doi ostatici.

În acest dosar este vizată partea în care Gheorghe Moroșan a fost împușcat de polițiști, însă după comiterea celor două crime. După intervenția polițiștilor, criminalul a avut nevoie de mai multe zile de spitalizare din cauza rănilor. În momentul de față, este vindecat. Adrian Cuculis, reprezentantul rudelor celor doi muncitori uciși, a precizat că s-au finalizat audierile pentru părțile civile.

„Atât familia Pătatu cât şi Istoan, au fost audiate de procuror cu privire la pretenţiile civile şi modul în care au fost anunţate de către poliţişti despre desfăşurarea evenimentelor din apartamentul lui Moroşanu. Tragem concluzia că procurorul a demarat anchetă şi a dispus disjungerea cauzei cu privire la şefii IPJ Bacău urmând să fie făcute cercetări şi cu privire la o posibilă neglijenţă în Serviciu sau chiar abuz în serviciu în legătură cu conducerea din Bucureşti şi lipsa de preocupare a acestora în ceea ce priveşte trimiterea elicopterului. S-a reconfirmat suma de 2.000.000 de euro despăgubiri civile către familia Istoan. P entru familia Pătatu urmează să trimitem, zilele următoare, pretenţiile civile”, arată avocatul Adrian Cuculis.

Familiile celor uciși cer despăgubiri

Familiile celor uciși la Onești ar putea beneficia de despăgubiri după apariția unui document important. Este posibil ca judecătorii să țină cont de circulara emisă de către Chimcomplex. Aceasta este societatea unde erau angajați cei doi bărbați. Se pare că activitatea pe care o desfășurau în apartamentul respectiv, nu era acoperită de o bază legală.

Un proces civil împotriva acestei companii, le-ar putea aduce familiilor victimelor despăgubiri substanțiale. Avocatul Adrian Cuculis a explicat cu exactitate care este situația legală a celor doi muncitori uciși.

Un document emis la 01.04.2021 de către Chimcomplex, societatea unde erau angajați cei doi muncitori omorâți la Onești, arată faptul că nu existau proceduri și norme de detașare a lucrătorilor în afara combinatului. Mai mult de atât, contractele de muncă ale celor doi arătau foarte clar că actvitatea lor se va desfașura în combinat și atât. În urma acestor documente obținute de către noi, care nu fac nimic altceva decât să confirme faptul că muncitorii se aflau în acel apartament însă fără o bază legală, se analizează oportunitatea chemării în judecată civilă a Chimcomplex în vederea obținerii de daune pentru familiile celor omorâți în apartamentul lui Moroșan, a dezvăluit avocatul Cuculis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI