Scene dramatice în Reșița. Polițist surprins cu piciorul pe gâtul unui tânăr, după modelul celui care i-a provocat moartea lui George Floyd. Reacția șefului Poliției

Scene dramatice în Reșița. Polițist surprins cu piciorul pe gâtul unui tânăr, după modelul celui care i-a provocat moartea lui George Floyd. Reacția șefului Poliției
Scene dramatice în Reșița. Polițist surprins cu piciorul pe gâtul unui tânăr, după modelul celui care i-a provocat moartea lui George Floyd. Reacția șefului Poliției

Imagini cu impact emoțional la Reșița, acolo unde trei polițiști au imobilizat un tănăr recalcitrant pentru a-l încătușa.Potrivit poliției, scenele înfricoșătoare au avut loc în urma unui conflict între doi bărbați implicați într-un accident rutier.

Polițist agresor, surprins cu piciorul pe gâtul unui bărbat

În urma unui accident rutier, petrecut pe 20 mai, tensiunile între două persoane aflate în zona accidentului au luat amploare, motiv pentru care polițiștii au fost nevoiți să intervină. Enervat de agresivitatea oamenilor legii, unul dintre bărbați a devenit recalcitrant, gest care i-ar fi putut aduce moartea.

Pentru a-l putea imobiliza, unul dintre polițiști l-a pus la pământ și i-a ținut piciorul la gât, așa cum i s-a ținut și celebrului afro-american, George Floyd, care a murit în urma unui act de violență din partea unui polițist.
În imaginile video se poate observa cum tânărul, care spun martorii este nevinovat, a exprimat un gest de sufocare, moment în care polițistul agresor l-a eliberat și l-a aruncat pe capota unei mașini.

După vizionarea acestor imagini de o brutalitate greu de privit, reprezentantii Poliției Caraș-Severin au reacționat, motivând gestul nepotrivit al colegului lor:

La data de 20 mai a.c., pe raza municipiului Reșița s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. La fața locului au fost dirijate de urgență echipaje din cadrul Poliției Municipiului Reșița.

Pe timpul efectuării cercetării la fața locului a acestui eveniment rutier, a izbucnit un conflict spontan între două persoane aflate în mulțimea adunată lângă perimetrul accidentului. Având în vedere numărul mare de oameni strânși la locul accidentului, pentru evitarea escaladării conflictului și degenerării situației, polițiștii au acționat imediat pentru imobilizarea persoanelor implicate în conflict.

Acestea au fost îndepărtate din mulțime și conduse la sediul poliției pentru luarea măsurilor legale. Totodată, Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin a dispus verificări interne cu privire la modul de intervenție a polițiștilor în acest caz, în funcție de rezultatul acestora urmând a fi aplicate măsuri legale”, transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Șeful Poliției Române a cerut demararea unei anchete

Pe lângă măsurile luate la nivel local, șeful Poliției Române a cerut demarare aunei anchete pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care oamenii legii au acționat în acest mod necorespunzător.

Din dispoziția șefului Poliției Române, Direcția Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează verificări cu privire la evenimentul petrecut în data de 20 mai, pe raza municipiului Reșița, județul Caraș Severin.

Precizăm că, la nivelul Poliției Române se manifestă toleranță zero față de orice încălcare a legii, indiferent de calitatea persoanelor și se vor dispune măsuri în consecință, de fiecare dată când vor fi constatate abateri de la prevederile legale”, se arată într-un comunicat emis presei, potrivit antena3.ro.

Vezi imaginile video de la momentul incidentului:

Sursă video: Facebook stiripesurse.ro

ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE Un polițist din Reșița îi pune piciorul pe gât unui tânăr

ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE Un polițist din Reșița îi pune piciorul pe gât unui tânărDetalii AICI: https://www.stiripesurse.ro/atentie-imagini-ocante-un-politist-din-resita-ii-pune-piciorul-pe-gat-unui-tanar_1473833.html

Publicată de stiripesurse.ro pe Miercuri, 10 iunie 2020

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI