10 mart. 2021 | 08:45

Scene șocante filmate într-o școală din Argeș. Elevă, bătută cu bestialitate de un băiat în aplauzele colegilor

Știri generale
Scene șocante filmate într-o școală din Argeș. Elevă, bătută cu bestialitate de un băiat în aplauzele colegilor
Elevă, bătută într-o școală din Argeș Sursă foto: Fanatik.ro

Violența în școli a devenit un fenomen extrem de comun în zilele noastre, iar din păcate, lipsa unor sancțiuni dure favorizează numărul agresiunilor de acest gen. Cel mai recent caz este cel al unei eleve, bătută fără milă de către un coleg, într-o școală din Dobroiești, județul Argeș.

Copilă, snopită în bătaie de un coleg de școală

Bucuria copiilor de a fi martori la violențe se transformă într-o boală a secolului, dovadă că umanitatea și lipsa de empatie lipsesc cu desăvârșire. Din păcate, instinctele animalice iau locul gesturilor frumoase și ale prieteniei dintre copii.

În imaginile surprinse de un martor, se observă cum un elev al școlii din Dobroiești se pregătește să intre într-o altă clasă pentru a lovi o elevă cu care posibil să fi avut un conflict. Acesta este însoțit de câțiva colegi extaziați de cele ce urmează să se petreacă, iar în clasă, bucuria se intensifică atunci când băiatul trece la acțiune.

În tot acest timp, fata umilită și bătută nu se aude apărându-se cumva, insă un alt coleg încearcă să separe agresorul de victimă: „las-o, mă”.

În ciuda faptului că regulile anti-Covid-19 obligă supravegherea elevilor de către un cadru didactic, inclusiv pe perioada pauzei, în zona respectivă nu și-a făcut apariția niciun adult. În urma scenelor violente, părinții, profesorii și autoritățile au fost sesizate, urmând a fi demarată o anchetă în acest sens. Părinții fetei au sesizat poliția și cer să se facă dreptate.

Răspunsul oficial al Poliției

În urma imaginilor apărute în spațiul public, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a transmis primele infiormații legate de acest caz, prin intermediul unui comunicat. Potrivit autorităților, conflictul a avut loc pe data de 4 martie, între un elev de clasa a VII-a și victim, elevă în clasa a VI-a.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:
Polițiștii argeșeni desfășoară verificări cu privire la o stare conflictuală petrecută la o unitate de învățământ de pe raza localității Dobrești.

Din verificări s-a stabilit că starea conflictuală s-ar fi petrecut în data de 4 martie a.c., în pauză, între un băiat de clasa a VI-a și o fată din clasa a VII-a, elevi ai respectivei unități de învățământ.
Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Totodată, situația este monitorizată de polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Argeș, care au planificat desfăsurarea de activități preventive cu elevii unității școlare, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Scolar Județean Argeș”, au declarat polițiștii, potrivit Antena3.

 

Parteneri
Vali Vijelie s-a despărțit de soție. Mesajul direct transmis de femeie
Redactia.ro
”Acord total!”. Ianis Hagi s-ar fi înțeles cu noua echipă
Digisport.ro
Zodii care vor cunoaște succesul și fericirea după Luna plină din 24 aprilie. Reușitele vor fi la tot pasul
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Oamenii sunt uluiți când află ce vârstă are acest bărbat. Cum reușește să păcălească procesul de îmbătrânire și cât îl costă pe an
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Adrian „Beleaua” Corduneanu a lămurit situația! De ce sicriul lui Costel Corduneanu a fost închis. Nu fratele interlopului va prelua șefia clanului
Spynews
SE DĂ LEGE în România. Este vestea pe care O AȘTEPTAU milioane de români
Capital.ro
Compania de curierat care deschide un nou hub regional. Peste 150 de noi locuri de muncă!
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALERTĂ NUCLEARĂ în EUROPA! Avertismentul RUSIEI la doi pași de ROMÂNIA
Mediaflux
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro