Scene incredibile la un punct de vaccinare din Dorohoi. De ce a vrut un bărbat să se vaccineze și a patra oară

Scene incredibile la un punct de vaccinare din Dorohoi. De ce a vrut un bărbat să se vaccineze și a patra oară
Scene incredibile la un punct de vaccinare din Dorohoi

Un bărbat este anchetat după ce s-ar fi vaccinat de mai multe ori la un centru din Dorohoi. El a vrut să mai facă doze, cu toate că și-a administrat cele două necesare. Motivul? Vedea mai bine.

A vrut să se vaccineze a patra oară

Un bărbat în vârstă de 49 de ani este anchetat de poliție după ce și-a făcut a treia doză de vaccin. Totul s-a întâmplat la un punct de vaccinare din Dorohoi. Într-un final, a recunoscut că făcuse rapelul abia după ce a fost vaccinat a treia oară.

Bărbatul a precizat că a vrut să mai facă și alte doze, pentru că „se simțea mai bine, auzea și vedea mai bine”. Acesta a profitat de aglomerația de la punctul de vaccinare din centrul municipiului Dorohoi, s-a așezat la coadă si a reușit să se vaccineze înainte ca datele să fie verificate în sistemul informatic. Acolo sunt înregistrați toți cei care s-au vaccinat.

„La nivelul DSP a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care a fost firul evenimentelor şi cine se face răspunzător de situaţia creată. Vom lua declaraţii de la toţi cei implicaţi şi vom vedea la final ce măsuri se impun. Cel mai probabil, acele persoane nu vor mai fi detaşate în centre de vaccinare. A fost anunţată şi Poliţia. Persoana vaccinată a spus că îşi dorea să primească şi a patra doză. A fost direcţionată către CPU Dorohoi, unde a stat câteva ore sub supraveghere, neavând nici o reacţie, dar starea lui va fi în continuare monitorizată”, a precizat Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani, care a recomandat și un examen psihiatric.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz

După ce s-a vaccinat a treia oară, a fost descoperit. Sistemul a afișat datele lui, iar el a recunoscut că făcuse rapelul în urmă cu o săptămână. Bărbatul a crezut că nu e nimic în neregulă. Mai mult de atât, a vrut să se vaccineze de mai multe ori, pentru că vedea mai bine, auzea mai bine și se simțea mai bine.

A fost ținut câteva ore sub supraveghere medicală pentru ca autoritățile să se asigura că nu a dezvoltat nicio reacție adversă. Din fericire, nu a fost cazul. Autoritățile sanitare afirmă că bărbatul va fi supravegheat în continuare. Poliția a deschis o anchetă în acest caz, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații.

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Urmează ca la finalul anchetei să fie dispuse măsurile procedurale”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul e cuvânt al IPJ Botoşani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI