Scene de groază în județul Prahova! Un incendiu devastator a ars din temelii 4 case

Scene de groază în județul Prahova! Un incendiu devastator a ars din temelii 4 case

Un incendiu uriaș a izbucnit marți seară în comuna Valea Călugărească, sat Rachieri. Flăcările nestăpânite au cuprins 4 case în lanț, situație care le-a îngreunat munca pompierilor. Potrivit autorităților, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp, cu posibilitate de extindere din cauza vântului puternic.

Ce daune s-au produs

Incendiul a izbucnit marți seară în jurul orei 19:30 și s-a extins rapid cuprinzând 4 case din comuna Rachieri, județul Prahova. La fața locului au ajuns 8 echipaje de stingere incendii și 2 echipaje de prim-ajutor din cadru ISU Prahova. Zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările, dar într-un final casele nu au putut fi salvate.

Din păcate, stingerea incendiului a fost încetinită de vântul puternic care părea că înteșește flăcările, moriv pentru care a fost nevoie de intervenția a zeci de pompieri pentru a evita o tragedie umană. Incidentul nu s-a soldat cu victime, pagubele material fiind cele mai mari daune provocate.
În acest moment, reprezentanții ISU Prahova stabilesc cauzele exacte care au dus la izbucnirea incendiului.

Vezi imagini video de la fața locului:

Incendiu cu victime în Neamț

Un alt incendiu puternic a avut loc în urmă cu 3 zile într-o locuință din Poienari, județul Neamț. Din păcate, acesta s-a soldat cu o victimă, un bărbat de 88 de ani, care a suferit arsuri de gradul 1 și 2 la membrul superior stâng și la membrul inferior stâng.

La fața locului a fost nevoie de mobilizarea pompierilor de la Detașamentul Român, care au intervenit cu souă autospeciale de stingere a incendiilor și cu o ambulanță SMURD.

În ciuda mobilizării rapide a organelor specializate, casa de aproximativ 40 mp a ars în întregime, iar bătrânul a fost transportat de către ambulanța SMURD la CPU Roman. După primele constatări, cauza izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit provocat de un cablu electric defect.Momentan nu se cunosc informații legate de starea de sănătate a bărbatului și nici unde va locui acesta ulterior.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI