Scările care urcă la nori, traseul din România pe care trebuie să îl faci măcar o dată în viață. Peisajul de sus îți taie respirația
Dacă ești în căutarea unei scurte evadări de la stresul și agitația vieții de zi cu zi, merită să faci acest traseu spectaculos din România. Scările care urcă la nori sunt uluitoare, de sus, peisajul poate tăia respirația oricui.
O destinație perfectă pentru o excursie de weekend
O excursie scurtă, destinație ideală pentru cei care își doresc să evadeze, pentru câteva ore, din stresul și agitația vieții de zi cu zi, situat la doar câteva ore de Capitală, acest traseu din România se bucură de o popularitate tot mai mare, atrăgând turiști din toate colțurile țării.
În anul 2023, locul a atins un nou record. Zeci de mii de oameni au ales să viziteze masivul Ceahlău, atracția principală a zonei fiind vârful Toaca, mai exact scara care urcă la nori, la o altitudine de aproape 1.900 metri.
Investiție de 100.000 de euro
Din anul 2018, accesul pe vârf a fost simplificat, odată cu montarea unei scări metalice, ce are nu mai puțin de 523 de trepte. Traseul până pe Toaca este format din 60 de tronsoane.
Este rezultatul unei investiții de în jur de 100.000 de euro, fondurile au provenit din bugetul Consiliului Judeţean Neamţ.
Te-ar putea interesa și: Locul din România care merită văzut în orice anotimp. Peisajul îți taie respirația, a apărut în urma cutremurului din 1977
Scările care urcă la nori, un traseu fabulos
Anul trecut, aproape 70.000 de turiști au vizitat Ceahlăul, o creștere uriașă, în condițiile în care, cu zece ani înainte, numărul era de 20.000.
„Anul acesta, pe Ceahlău s-a stabilit un record al numărului de turişti. Dacă în urmă cu zece ani erau cam 20.000, acum, în condiţiile în care sezonul nu s-a încheiat, au fost circa 70.000. Scările de la Toaca, la care se stă şi la rând pentru a urca, sunt un câştig pentru turismul din Ceahlău, dar nu şi pentru conservarea arealului“, a declarat Cătălin Gavrilescu, directorul Administraţiei Parcului Naţional Ceahlău, potrivit Adevărul.
„Scările care urcă la nori”, așa cum este numit traseul, încep din apropierea Stației meteo, de la o altitudine de 1.771 metri și urcă până la 1.893, oferind o priveliște cu adevărat spectaculoasă.
Te-ar putea interesa și: Locul din România în care nu te simţi român. Priveliştea e minunată, localnicii vorbesc o altă limbă, iar casele nu seamănă cu ce ai mai văzut