Scandalul de la Kaufland Vulcan. Intervenția poliției, abuz sau act perfect justificat?

Scandalul de la Kaufland Vulcan. Intervenția poliției, abuz sau act perfect justificat?
Scandal la Kaufland din sectorul 5 al Capitalei din cauza termoscanării

Scandal inevitabil la un supermarket din Sectorul 5 al Capitalei. De la ce a pornit incidentul și de ce de la intervenția poliției totul este în ceață?

Scandal la Kaufland Vulcanscan

Starea de urgență a expirat pe data de 15 mai, moment în care starea de alertă a intrat în scenă, amintind românilor că nu este încă loc de neglijențe sau aroganțe, așa că măsurile de prevenție rămân aceleași. După relaxarea lucrurilor, mulți dintre oameni s-au văzut indignați de existența termometrelor aflate la intrarea în magazinele alimentare. Unii susțin că acest lucru nu ajută prea tare, ba mai mult agită apele, în timp ce alții găsesc această inițiativă o metodă bună de triere în rândul acestora. Un scandal inevitabil pe acest subiect și-a făcut apariția la un Kaufland din Sectorul 5 al Capitalei.

Nu părerile în contradictorii au fost cele ieșite în relief, ci observațiile că termoscanarea ar fi ilegală și ar fi clar o încălcare a drepturilor omului. Tensiunea a acaparat tot peisajul încă de la început, iar filmarea a surprins și încercarea polițiștilor de a se înțelege cu protagoniștii, dar fără reușită. Materialul a apărut la doar o zi de la declarațiile șefului Departamentului pentru Situații de Urgență care aducea precizări despre campanii de informații false pe rețelele de socializare inclusiv în ceea ce privește măsurarea temperaturii.

„Nu implantează cipuri”, „nu face poze”

„Toate serviciile noastre de comunicare, la nivelul IGSU, la nivelul DSU, la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, încercăm să combatem, avem şi grupuri de voluntari care încearcă să combată ideile false care sunt răspândite, chiar extrem de agresiv, în reţelele de socializare. Să nu poarte mască, am început să avem oameni care spun că tot ce s-a întâmplat până acum e o conspiraţie şi să dăm drumul la totul, deodată. Dacă nu se respectă regulile, este posibil să ajungem într-o situaţie mult mai gravă decât cea prin care am trecut”
Red Arafat

Ca să fie pe înțelesul tuturor, sursa citată a subliniat că termometrul digital nu înregistrează date personale, „nu implantează cipuri”, „nu face poze” și „nu ia CNP-ul numele și adresa persoanei.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI