Scandalul continuă în Spania. Jucătoarea sărutată pe gură de președintele Federației i-a cerut demisia acestuia

de: Beatrice Dumitru
23 08. 2023

Scandalul provocat de gestul lui Luis Rubiales, președintele Federației de Fotbal din Spania, după ce ”La Roja” a câștigat Cupa Mondială de fotbal feminin, ia amploare. După ce premierul a avut o reacție dură la adresa acestuia, acum jucătoare sărutată pe gură de Luis Rubiales i-a cerut demisia.

Jenni Hermoso îi cere demisia președintelui Federației de Fotbal din Spania

Luis Rubiales a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso în momentul în care îi înmâna medalia de campioană mondială, gest pe care, într-un clip postat pe rețelele sociale, a mărturisit că îl regretă. Reacția sa a făcut înconjurul lumii și a declanșat un scandal imens în Spania.

Jenni Hermoso, jucătoarea sărutată pe gură de președintele Federației Spaniole de Fotbal, a cerut sancțiuni dure pentru acesta, adică demiterea lui, potrivit unui comunicat emis de campioana mondială.

Luis Rubiales a sărutat-o pe Jenni Hermoso. Sursa foto: Twitter

”Sindicatul FUTPRO, în coordonare cu agenția TMJ se ocupă să îmi apere interesele în această problemă. Cerem Federației Spaniole de Fotbal să aplice protocoalele necesare, să garanteze drepturile jucătorilor și să adopte măsuri exemplare.

Este esențial ca echipa națională să fie reprezentată de personalități care au ca valori egalitatea și respectul în toate domeniile”, se arată în comunicatul emis de Jenni Hermoso.

De asemenea, și Liga Feminină de Fotbal din Spania a cerut demiterea lui Luis Rubiales și a precizat într-un comunicat că una dintre cele mai mari realizări din istoria sportului spaniol ”a fost pătată de comportamentul rușinos al celui mai mare reprezentant al fotbalului din Spania, care, încă o dată, ghidat de nevoia sa de a ieși în evidență, a demonstrat că nu se poate ridica la nivelul acestei funcții”.

Premierul spaniol, reacție dură la adresa lui Luis Rubiales

În scandal s-a implicat chiar și premierul Spaniei, Pedro Sanchez, care l-a criticat dur pe Luis Rubiales și a catalogat gestul său ca ”inacceptabil”. Mai mult, i-a transmis că trebuie să clarifice situația și că scuzele prezentate nu sunt suficiente.

Au fost gesturi precum cel al domnului Rubiales care indică faptul că țara noastră are mult de recuperat la capitolul egalității și respectului dintre sexe.A fost un gest inacceptabil. 

Rubiales trebuie să clarifice ceea ce s-a văzut. Consider că scuzele pe care și le-a cerut nu sunt suficiente. Mai mult, consider că nu sunt adecvate”, a declarat Pedro Sanchez, prim-ministrul Spaniei, conform Mundo Deportivo.

Luis Rubiales, în funcţie din 2018, a mai fost acuzat că a organizat orgii pe banii federaţiei, în septembrie anul trecut.

Spania a câştigat în premieră Cupa Mondială de fotbal feminin, găzduită de Australia şi Noua Zeelandă, după ce a învins Anglia cu scorul de 1-0 (1-0), în finala desfăşurată duminică pe Stadium Australia din Sydney.