Scandal uriaș la Constanța. Copil de șase ani, ignorat de salvamari. Cine a salvat băiețelul de la înec

Scandal uriaș la Constanța. Copil de șase ani, ignorat de salvamari. Cine a salvat băiețelul de la înec
Scandal uriaș la Constanța. Copil de șase ani, ignorat de salvamari. Cine a salvat băiețelul de la înec

Momente de panică la Constanța, acolo unde un salvamar este acuzat că nu a intervenit în salvarea unui băiețel de la înec. Martorii susțin că oamenii angajați pentru astfel de situații se plimbau pe plajă, însă au rămas nepăsători atunci când lumea i-a strigat pentru a ajuta copilul.

Un înger păzitor l-a salvat în ultimul moment

În ciuda dezinteresului manifestat de salvamari, o tânără, studentă la Medicină a observat că băiatul avea nevoie de ajutor și a sărit imediat pentru a încerca să-i salveze viața. Gestul fetei este cu atât mai frumos, cu cât pericolul de a păți și ea ceva era ridicat. Din păcate, din cauza curenților, marea era foarte agitată, fiind arborat steagul galben.

Imediat după ce l-a adus la mal, tânăra i-a efectuat copilașului manevre de resuscitare până la sosirea unui echipaj SMURD. În urma evenimentului, familia și martorii îi sunt profund recunoscători tinerei, dar se arată dezamăgiți de comportamentul salvamarilor.

Copil de șase ani, ignorat de salvamari
Copil de șase ani, ignorat de salvamari

„Dacă o dată nu ai intervenit cum trebuie, ești vinovat”

Contactați ulterior, reprezentanții Serviciului Salvamarilor au transmis un mesaj prin care i-au mulțumit tinerei salvatoare, dar pe de altă parte, și-au scuzat colegul pentru gestul său, motivând că nu a auzit apelul cetățenilor.

„De 100 de ori poți să intervii, dacă o dată nu ai intervenit cum trebuie, ești cel vinovat. Mulțumim că s-a intervenit și a fost salvat. Totuși repet, atunci când e steagul galben arborat e riscant pentru oricine. Atâta vreme cât ai venit la îmbăiere, marea este periculoasă pentru oricine.

Chiar și pentru noi, salvamarii, nu este ușor să stai atâtea ore să supraveghezi și să intervii. Nu cred. În momentul în care el a fost solicitat, el a intervenit. Poate că nu a auzit din prima, dacă ar fi auzit ar fi intervenit”, a declarat Gabriel Culea, coordonator Serviciu Salvamari, potrivit dcnews.ro.

Acesta a mai adăugat ca se va analiza în detaliu ce s-a întâmplat și a atras atenția asupra pericolului la care se expun persoanele care nu țin cont de avertizările salvamarilor. Din păcate, tot mai multe decese au avut loc în această perioadă, din cauza neascultării avertismentelor de la malul mării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI