13 ian. 2023 | 14:00

Scandal monstru la TV în Austria. Izbucnirea nervoasă a cancelarului când a fost întrebat de votul Schengen

Știri generale
Scandal monstru la TV în Austria. Izbucnirea nervoasă a cancelarului când a fost întrebat de votul Schengen
Scandal monstru la TV în Austria. Cum a reacționat cancelarul de la Viena când a fost întrebat de votul Schengen pentru România.

Scandal monstru la TV în Austria. Cancelarul de la Viena, Karl Nehammer, a avut o izbucnire nervoasă când prezentatorul de televiziune Martin Thür i-a pus întrebări pe tema votului acordat României privind aderarea la Spațiul Schengen. Ce a spus politicianul despre presupusele probleme din cauza cărora țara noastră nu a fost primită în spațiul de călătorie fără frontiere.

Scandal monstru la TV în Austria

Problema aderării României la Spațiul Schengen continuă să dea naștere controverselor în spațiul public. Cancelarul austriac Karl Nehammer a fost invitat, recent, la emisiunea jurnalistului Martin Thür, de la postul național de televiziune ORF. Pe parcursul discuției dintre cei doi au fost abordate mai multe chestiuni de politică internă, dar și externă.

Printre subiectele de politică externă comentate în emisiune s-a numărat și extinderea Spațiului Schengen și votul negativ acordat de Austria în ceea ce privește România. Amintim că Guvernul de la București a petrecut mai bine de 11 ani de muncă de lămurire a membrilor JAI privind aderarea țării noastre la spațiul UE de călătorie fără frontiere.

În primă fază, Austria a declarat că va susține demersul. La votul din Consiliul JAI, lucrurile s-au dovedit a sta total diferit în comparație cu cele exprimate public. Karl Nehammer a fost abordat direct de către prezentatorul TV Martin Thür cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen.

Subiectele de discuție, precum și întrebările adresate de către jurnalistul austriac s-au dovedit a fi destul de deranjante pentru politician. Starea din platoul de televiziune a devenit, în scurt timp, tensionată. Karl Nehammer a trecut inclusiv la acuzații potrivit cărora Martin Thür ar fi făcut afirmații false.

Karl Nehammer, deranjat de întrebările privind Spațiul Schengen

Interviul de 24 de minute pe care Martin Thür i l-a luat cancelarului austriac la postul național ORF s-a dovedit a fi unul foarte sensibil. Totul a început în momentul în care jurnalistul l-a întrebat în mod repetat pe Karl Nehammer ce se află în spatele deciziei guvernului de la Viena de a nu acorda votul necesar extinderii Spațiului Schengen.

Cancelarul austriac nu i-a răspuns prezentatorului la întrebări. Martin Thür a zâmbit, când a observat reacția cancelarului, cel mai probabil în mod suspicios, ușor ironic.

„Nu e nimic de râs”, i-a transmis cancelarul Karl Nehammer prezentatorului de televiziune.

A urmat un val de acuzații la adresa jurnalistului, potrivit cărora acesta ar fi făcut acuzații false. Martin Thür a explicat că nu este adevărat, însă lucrurile nu s-au îmbunătățit.

„Aceasta este interpretarea voastră, interpretarea unui jurnalist ORF”, i-a replicat Karl Nehammer jurnalistului Martin Thür.

Întâlnire între Karl Nehammer şi preşedintele Bulgariei

„Extinderea frontierei Schengen înseamnă că protecția frontierelor externe trebuie să funcționeze. Și voi merge în Bulgaria în curând. Însuși președintele bulgar spune că presiunea migratorie asupra frontierei turco-bulgare este uriașă. La fel cum presiunea migrației pe care ați menționat-o este uriașă între Serbia și Ungaria

Și acum vine punctul dumneavoastră de vedere, pe care l-ați ridicat. Această reducere a cererilor de azil este legată, în principal, de cifrele pentru Tunisia și India. Am avut peste 15.000 sau aproape 18.000 de cereri de azil din partea indienilor”, a mai spus cancelarul de la Viena.

În altă ordine de idei, amintim că europarlamentarul Eugen Tomac a explicat public că realitatea din spatele deciziei Austriei este mult mai complexă decât pare la o primă vedere. Politicianul a dezvăluit un document din care reiese că țara condusă de cancelarul de la Viena nu și-a adaptat legislația în vigoare potrivit cerințelor impuse de CE, privind problema migrației.

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ce scria CIA despre Nicolae Ceaușescu în ultimele sale zile de viață. Spionii din timpul Revoluției
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
O bancă celebră pune pe liber mii de oameni. Angajați care rămân pe drumuri
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro