Scandal la inaugurarea metroului din Drumul Taberei. Oana Lovin, scandare vulgară la adresa lui Iohannis

de: Alexandra Chivu
15 09. 2020

Inaugurarea magistralei de metrou M5 din cartierul Drumul Taberei de astăzi, 15 septembrie, petrecută în prezența lui Klaus Iohannis, nu a fost lipsită de evenimente. Ziua festivă, începută la 12:00, a fost perturbată la zece minute distanță de activista PSD Oana Lovin, care l-a întâmpinat pe șeful statului cu o scandare vulgară. Aceasta a fost luată de jandarmi.

Inaugurare cu scandal. Debutul metroului din Drumul Taberei a fost marcat de scandarea vulgară a Oanei Lovin adresată președintelui Iohannis

Astăzi, călătoria Magistralei M5 din cartierul Drumul Taberei a ajuns la final. M5 Râul Doamnei – Eroilor 2, cu extensia la Valea Ialomiței și depou, este prima magistrală de metrou din București construită de la zero după Revoluție. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că deschiderea traficului cu călători va avea loc marți, de la ora 12:00. Tot atunci, printre alți oficiali, la fața locului au sosit și Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban. La scurt timp și-a făcut apariția și Oana Lovin, care a strigat la portavoce ”m**e Klaus Werner Iohannis”.

Cunoscuta video-chatistă devenită protestatara cu sparanghel pentru libertate față de restricțiile anti-COVID, și-a reluat rolul de troll electoral al unei adunări pline de membri PNL. Aceasta a intrat cu o portavoce în mijlocul evenimentului de inaugurare a magistralei M5 și a strigat necuviincios către șeful statului. Lovin a fost luată de jandarmi. S-a ales doar cu o amendă. După ce a fost sancționată de oamenii legii, a declarat: „Nu regret fapta pentru că-mi apăr țara de trădătorii de neam și țară”.

„Alo, planeta, suntem in 2020, este o activitate legala”

Înainte de această acțiune, activista PSD a intrat cu o portavoce în mijlocul unui eveniment USR-PLUS, organizat în Piața Universității pe 12 septembrie.

„Distrigaz. Distrigaz. Nu ne-ati raspuns la distrigaz. A murit un om, aplaudati! Si doamna Clotilde s-a intors in tara dupa ce s-a spalat dosarul”, le striga aceasta prin portavoce simpatizanților USR.

„Fara securisti! Fara securisti”, continuă protestatara, moment în care oamenii din jur încep să râdă zgomotos și să-i strige „fără penali” Aceasta a continuat să scandeze, cerându-i un răspuns lui Vlad Voiculescu. Cei din USR-PLUS au întrebat-o, la rândul lor, cine îi plătește ei sparanghelul. Aceasta a continuat sa strige „Distrigaz”, ignorând-i apelurile la calm ale eurodeputatului Ramona Strugariu. În final, a rezultat o cacofonie între strigătele celor din USR, ”fără penali”, și cele ale ei, ”Distrigaz”.