Scandal fără precedent la TVR. Decizia luată de televiziune după „afacerea” biletelor de la CM 2022 din Qatar

de: Stan Nicu
17 01. 2023

Este scandal fără precedent la TVR, astfel că s-a lăsat cu o plângere penală. Care este decizia luată de televiziune după „afacerea” biletelor de la CM 2022 din Qatar.

Scandal fără precedent la TVR din cauza biletelor la CM Qatar 2022. S-a lăsat cu plângere penală

Reprezentanții Televiziunii Române au depus marți, 17 ianuarie 2023, o plângere penală în ceea ce privește modul de achiziție și de gestionare a biletelor oferite televiziunii publice, de către Cristian Oprean, coordonatorul delegației TVR în Qatar.

La început, Televiziunea Română demarase o procedură de cercetare disciplinară după ce un cetățean a reclamat, pe mail, faptul că domnul Cristian Oprean, coordonatorul delegației televiziunii publice la Campionatul Mondial din Qatar, i-a vândut bilete pentru partida Franța-Maroc.

Bilete cu marca TVR, vândute la negru

Tichetele purtau marca „ROTVR”, fiind destinate Televiziunii Române, în calitate de broadcaster oficial al evenimentului pentru România. Astfel, reclamantul care ar fi cumpărat biletul nu a putut intra la meci din cauza condițiilor speciale în care biletele puteau fi folosite.

De asemenea, bărbatul care a cumpărat biletul a mai reclamat faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea care era înscrisă pe bilet.

De ce a cumpărat Cristian Oprean biletele

După acest incident, într-un interviu acordat Paginademedia.ro, domnul Cristian Oprean a declarat că a cumpărat un număr de 64 de bilete la Campionatul Mondial „pentru prieteni” și pentru „a ajuta”.

În plus, coordonatorul delegației TVR la CM Qatar 2022 a mai spus că nu a anunţat conducerea instituției pentru că nu ar fi fost nevoie, chiar dacă aceste facilităţi erau oferite Societăţii Române de Televiziune de către FIFA cu ajutorul EBU (European Broadcasting Union).

Câte bilete a cumpărat, de fapt, Cristian Oprean

Chiar și așa, ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor la meciuri, reprezentanții Televiziunii Române au aflat că domnul Cristian Oprean a cumpărat în numele TVR, dar fără a avea un mandatat în acest sens, nu 64 de bilete de intrare, ci 712 de tichete de acces la diverse partide ale CM Qattar 2022.

Astfel, prin cele comise, Cristian Oprean și-ar fi depășit atribuțiile de coordonator al delegației TVR la CM din Qatar și ar fi abuzat de poziția lui pentru a cumpăra și transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru Televiziunea Română.

S-a făcut plângere penală

De asemenea, la începutul săptămânii trecute, domnul Cristian Oprean și-a oferit demisia înainte ca cercetarea disciplinară demarată de conducerea TVR să se finalizeze. Din acest motiv, procedura internă demarată a fost oprită.

În acest context, conducerea TVR a oprit ancheta proprie dar a decis sesizarea organelor de urmărire penală, după cum arată un comunicat al Televiziunii Publică.