Fostul preşedinte al Televiziunii Române a murit. Cine era Alexandru Sassu

Fostul preşedinte al Televiziunii Române a murit. Cine era Alexandru Sassu

Doliu în TVR! A murit Alexandru Sassu, fost preşedinte al Televiziunii Române. Avea 65 de ani! Vestea a fost confirmată de jurnalistul de investigații Ovidiu Zară.

Alexandru Sassu a murit

Alexandru Sassu, fost preşedinte al Televiziunii Române, în perioada 2007-2010, a murit la vârsta de 65 de ani. Anunțul trist a fost făcut de bunul său prieten Ovidiu Zară. Decesul ar fi survenit în urma unor afecțiuni cardiace.

”Alexandru Sassu, omul alături de care am fost in 1989 la Baricada de la Universitate, a murit azi dimineață, la numai 66 de ani. Fost vicepreședinte al PD și mai apoi membru PSD, Sasha a fost un om care a spus mereu lucrurilor pe nume. Și pentru această calitate l-am apreciat. Dumnezeu să îl odihnească în pace!” a anunțat Zară Ovidiu, pe Facebook.

Detalii mai puțin știute despre fostul președinte al TVR

Sassu a condus TVR timp de trei ani. În mandatul său, bărbatul a realizat cea mai scumpă achiziţie TVR, și anume drepturile pentru Liga Campionilor. A părăsit postul TVR după ce a fost demis de Parlament, în martie 2010.

După plecarea de la Televiziunea publică, Alexandru Sassu a preluat conducerea Adevărul TV, pe atunci finanţat de Dinu Patriciu.

Sassu a părăsit definitiv Televiziunea publică în 2020

În iunie 2018, Sassu s-a întors în Televiziunea Română, în calitate de producător şi consilier al Doinei Gradea. Conducerea postului public preciza atunci că el „este angajat al SRTv pe termen determinat, pentru un proiect ce vizează un proces mai amplu de evaluare a activităţii curente a televiziunii publice”. De fapt, Sassu era producător și consiler al președintei de atunci Doina Gradea. Doi ani mai târziu, în 2020, a părăsit definitiv televiziunea publică. În ceea ce privește motivul demisiei, Sassu a invocat neînțelegeri cu Doina Gradea.

Alexandru Sassu s-a născut la 26 octombrie 1955, în București. Timp de patru ani, a fost deputat de Brăila din partea Partidului Democrat în legislatura 1992-1996. Apoi, în următorii patru ani (perioada 1996-2000), Sassu a fost deputat PD de Bucureşti. Între  2000-2004, bărbatul a fost deputat de Timiş, ales tot pe listele PD.

A lăsat politica pentru televiziune

În ’98, Alexandru Sassu a deţinut funcţia de ministru pentru relaţia cu Parlamentul. Până în ianuarie 2003, acesta a fost liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputaţilor. În luna ianuarie a aceluiași an, a părăsit PD şi s-a înscris în Partidul Social Democrat (PSD).

Sassu a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, la 12 septembrie 2007. A condus Televiziunea publică până la 20 iunie 2011. După plecarea de la TVR, fostul politician a preluat conducerea Adevărul TV, pe atunci finanţat de Dinu Patriciu.

Alexandru Sassu a fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI