Scandal de proporții! Fostul șef Transelectrica, reținut de procurori după ce și-a falsificat diploma de absolvire

Scandal de proporții! Fostul șef Transelectrica, reținut de procurori după ce și-a falsificat diploma de absolvire
Transelectrica, reținut de procurori după ce și-a falsificat diploma de absolvire

Fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost reținut de procurori după ce și-a falsificat diploma de absolvire.

Fostul șef Transelectrica, reținut de procurori după ce și-a falsificat diploma de absolvire

Au avut loc trei percheziții în București și Ilfov, la domiciliul fostului șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, cercetările fiind pentru folosirea de documente false care atestau studii necesare angajării în cadrul companiei naționale de interes strategic. Prejudiciul hotărât este de peste 460.000 de lei, bani cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Scandal de proporții! Fostul șef Transelectrica, reținut de procurori după ce și-a falsificat diploma de absolvire
Acțiunea sa = prejudiciu de 460.000 lei

Carașol a fost reținut marți de procurorii Parchetului General. Fostul șef al Transelectrica va fi prezentat instanței pentru mandat de arestare preventivă. „Propunerea de arestare preventivă împreună cu dosarul cauzei se trimit Judecătoriei Sectorului 1 București”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

La dosar apărea o diplomă care să ateste încheierea studiilor

De menționat este că fapta fostului lider al Transelectrica a ieșit la lumină după ce jurnaliștii de la Edupedu au descoperit că Dănuț Carașol și-a falsificat diploma de absolvire a facultății, act care este necesar pentru angajarea în funcția de director al companiei. Ca urmare a acțiunii sale, Transelectrica îi cere acum să dea înapoi veniturile primite în ultimii ani, anume cei 460.000 de lei.

Mai clar, situația reală a bărbatului a ieșit la iveală în septembrie, când Universitatea Politehnică a transmis că, deși Carașol a fost studentul universității, nu și-a terminat studiile. Drept urmare, el nu are nicio diplomă care să ateste faptul că a dobândit aceste cunoștințe și că a susținut un examen ori că are un act oficial care să ateste competența pentru postul pe care l-a avut. Cu toate acestea, la dosarul său de angajare apare o diplomă care atestă încheierea studiilor, ce se pare că este falsificată. Acest lucru urmează să fie stabilit de ancheta Parchetului General.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI