Scandal de nedescris în Bacău. Șofer de autobuz, încătușat de Poliția Locală pentru că nu purta mască de protecție. Video

Scandal de nedescris în Bacău. Șofer de autobuz, încătușat de Poliția Locală pentru că nu purta mască de protecție. Video

Situație incredibilă în Bacău, acolo unde mai mulți polițiști locali încătușează un șofer de autobuz și îl bagă în dubă. Bărbatul se afla în timpul orelor de muncă, însă a fost surprins nerespectând legea, iar ulterior a fost tratat în cel mai josnic mod. Surprinzător este faptul că nici polițiștii agresorii nu purtau mască, deși regulile impun acest lucru.

Cine a inițiat scandalul

Un întreg conflict a izbucnit în Bacău, în stația de la Piața Centrală, acolo unde un șofer de autobuz a fost surprins fără mască de protecție, de către polițiști. Potrivit martorilor, oamenii legii i-au cerut șoferului să se legitimize, însă acesta i-a refuzat și i-ar fi jignit, văzându-și de drum mai departe.

Polițiștii nu au permis ca lucrurile să rămână așa, moment în care au chemat mai mulți colegi pentru a interveni. La scurt timp, bărbatul a fost coborât din autobuz în văzul călătorilor. Polițiștii l-au încătușat și l-au băgat în duba poliției, în timp ce călătorii din autobuz au fost evacuați.

Întreaga scenă s-a produs într-o atmosferă tensionată, deoarece participanții la această întâmplare s-au revoltat împotriva polițiștilor. Motivul care a produs furie în rândul martorilor a fost faptul că polițiștii aflați în misiune nu purtau mască, deși tocmai acesta era motivul reținerii șoferului vinovat. Cele două tabere s-au scandalizat, iar tot momentul a fost filmat de un trecător, Victor Luca, care a transmis mai departe imaginile.

Cum explică autoritățile scandalul generat

Directorul Poliției Locale a declarat că în astfel de situații, în care vinovații refuză legitimarea și manifestă opunere, poliția are dreptul să folosească forța. Chiar dacă până acum s-a mers pe ideea de prevenție și consiliere, acest eveniment a fost marcat cu o altă abordare, mult mai traumatizantă pentru cetățeni.

Noi am mers pana acum pe prevenție, consiliere. Dar astăzi, colegii au identificat acest șofer de autobuz. Dumnealui nu avea mască, a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrant, a plecat din autobuz. Noi avem atribuții de verificare și în autobuz. Și da, putem folosi și forța în situațiile care o cer”, a declarat directorul Poliției Locale, Lucian Iftene, potrivit zdbc.ro.

Potrivit ultimelor informații transmise de Poliția Locală Bacău, în urma celor petrecute, șoferul de autobuz a fost amendat cu 500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție și alți 500 de lei pentru că refuzat să se legitimeze.

Pe lângă șoferul vinovat au existat și alți participanți la scandal care au plătit scump pentru intervenția lor. Astfel, un trecător și un taximetrist au fost și ei amendați cu 500 lei, respectiv 490 lei pentru proferarea de injurii la adresa agenților.

Potrivit Oanei Cojocaru, purtător de cuvânt al Politiei Locale Bacău, comportamentul polițiștilor va fi analizat: „Totodată, în cadrul instituției a fost declanșată o anchetă internă cu privire la modul de intervenție a polițiștilor locali”.

Vezi imaginile video de la momentul reținerii șoferului: 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI