Scandal între Corina Ungureanu și Ministerul Tineretului și Sportului. Replică dură a ministrului

Autor: Ciprian Ioana - 13:33, 20 mai 2019

Fosta gimnastă Corina Ungureanu, care este și membru al partidului Pro România, s-a lansat într-un schimb de replici cu ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.

Gimnasta Corina Ungureau și ministrul Tineretului și Sportului s-au lansat într-un schimb dur de replici pe Facebook. Prima care a dat tonul a fost fosta gimnastă care, recent, s-a înccris în formațiunea Pro România, condusă de Victor Ponta.

Fosta gimnastă i-a reproșat ministrului că s-a lăudat cu participarea la o competiție sportivă, deși, susținea ea, oficial a ajuns abia la final, pentru pozele aferente. De cealaltă parte, ministrul nu neagă acest lucru, dar vine cu propriile explicații și cu o replică acidă.

Dispută între fosta gimnastă Corina Ungureanu și ministru Tineretului și Sportului

Cea care a dat tonul acestor discuții este fosta gimnastă Corina Ungureanu. Ea este acum antrenor la clubul CS Petrolul Ploiești și a povestit cum au decurs Campionatele de gimnastică pe aparate de la Arad. Ea susține că ministrul Tineretului și Sportului, împreună cu o delegație de la PSD, ar fi venit doar la finalul concursului.


Asta în timp ce, pe pagina de Facebook a Ministerului,  se preciza că oficialul a asistat la finale, potrivit edupedu. Fosta gimnastă i-a cerut ministrului să rectifice această postare, iar ulterior cei doi s-au întâlnit pe aeroportul Otopeni, unde au purtat o discuție.

Așa a apărut replica ministrului Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.

“Observ cu amărăciune că ia o foarte mare amploare un dialog pe care l-am purtat sâmbătă seară la Otopeni cu fosta gimnastă Corina Ungureanu. Dacă domnișoara Ungureanu dorește să avem un dialog calm și să ne spună ce nevoi are și cum am putea să o sprijinim mai mult, are ușa oricând deschisă la noi, iar eu personal o aștept cu drag pentru a o asculta. Inclusiv pentru a-mi cere scuze pentru dialogul de la aeroport, ca bărbat poate nu am folosit cea mai elegantă remarcă. În privința reproșului că nu am asistat la toată finala de sâmbătă, da, așa este, pentru că nu am avut cum. În cele câteva ore petrecute la Arad am fost și la campionatele de atletism, i-am vizitat și pe micii boxeri, am fost și la stadionul Lipova, și la bazinul Delfinul, m-am întâlnit și cu conducerea DJTS. În scurtul timp avut la dispoziție, am încercat să mă împart în cât mai multe locuri pentru a avea dialog cu cât mai multă lume”
Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului

Ministrul susține apoi că inclusiv clubul pe care-l conduce fosta gimnastă primește bani de la stat.

„Gimnastica este un sport pe care îl sprijinim cât putem. Chiar am mărit în acest an bugetul gimnasticii românești, creșterea fiind substanțială. Finanțăm inclusiv clubul unde domnișoara Ungureanu își desfășoară activitatea, și ea știe foarte bine acest lucru. Chiar luni voi solicita directorului de la clubul unde antrenează domnișoara Ungureanu, să ne prezinte situația reală și să găsim soluții pentru a remedia problemele semnalate de ea.
În cele 6 luni de mandat am vizitat zeci de baze sportive și am dialogat cu sute de sportivi, antrenori și oameni din sport, încercând în permanență să rezolv cât mai multe dintre problemele semnalate și să fiu cât mai aproape de nevoile sportivilor, situație în care, repet, mă mâhnesc asemenea dispute create artificial și care nu pun într-o lumină corectă activitatea noastră de la Ministerul Tineretului și Sportului“
Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI