14 feb. 2024 | 15:14

Scad și mai mult temperaturile în România. ANM a făcut anunțul și a dat alertă de cod galben

Vremea Meteo
Scad și mai mult temperaturile în România. ANM a făcut anunțul și a dat alertă de cod galben
„Procesul de răcire a vremii va continua.” - ANM

În ultimele 48 de ore, deși a fost mult mai cald decât de obicei, meteorologii au anunțat noi modificări ale vremii. Conform datelor, scad și mai mult temperaturile în România, iar ANM a făcut anunțul și a dat alertă de cod galben. Citește și află informațiile meteo.

Meteorologii anunță că scad și mai mult temperaturile în România

Suntem în luna februarie, în teorie tot o lună de iarnă, când ar fi trebuit să avem valori termice scăzute și chiar precipitații sub formă de ninsoare în mai toată țara. Cu toate astea, valorile au avut o medie pozitivă, cu mult peste norma perioadei din an, înregistrându-se și până la 21 de grade în sudul României.

Vezi și: Cod portocaliu de ninsori, în România. Zonele în care iarna îşi reintră în drepturi

Cu toate astea, meteorologii anunță că scad și mai mult temperaturile în România, iar fenomenul va fi resimțit în perioada următoare. Conform prognozei, vor apare ninsori și chiar ger în anumite zone din țară, anunță meteorologul Elena Mateescu:

”Rămânem sub incidența unei atenționări meteorologice de cod galben, până în această seară la 20:00, ce vizează de această dată intensificările de vânt, pentru zona Moldovei dar și partea de nord-est a Munteniei, acolo unde rafalele vor depăși 55-65 km/h.

Vor fi intensificări ale vântului cu viteze mai reduse, de 45-55 km/h și în restul zonei Munteniei, dar și local în Dobrogea și Oltenia. Vor fi înnorări în special în Moldova, dar și precipitații mixte în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1500 m. Deci rămân de interes intensificările de vânt”, a explicat Elena Mateescu, citată de Antena 3 CNN.

Vezi și: Când scăpăm de ploi. Prognoza meteo pentru 1 şi 8 martie 2024, vremea vine cu surprize

ANM a făcut anunțul de alertă de cod galben

Încă de la primele ore ale dimineții de 14 februarie, ANM a făcut anunțul și a dat alertă de cod galben, care va avea valabilitate până în această seară, în jurul orei 20:00. În avertizarea de astăzi sunt enunțate fenomene de intensificări ale vântului în Moldova și Muntenia, precum și „local, intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h.”, în județele Ialomița și Călărași.

„În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55…65 km/h.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 45…55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia.”, anunță ANM în avertizarea de astăzi.

Meteorologii anunță că se răcește și în București

În prognoza zilei de astăzi, meteorologii ANM anunță că procesul de răcire al vremii, la nivelul Bucureștiului, va continua, maximele fiind în jurul valorii de 11 grade:

„Procesul de răcire a vremii va continua. Cerul va fi mai mult noros și trecător vor mai fi condiții de ploaie slabă, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade.”, spune ANM în prognoza pentru Capitală.

Vezi și: Când revin ninsorile în Bucureşti? Anunţul de ultimă oră făcut de ANM, temperaturile scad brusc în toată ţara

Fenomenul de răcire se va accentua în cursul nopții de miercuri spre joi, iar până la finalul săptămânii valorile termice scăzute își vor face simțite prezența. Cu alte cuvinte, scad și mai mult temperaturile în România în perioada următoare.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actrița iubită de milioane de români care a avut o dramă neștiută și un destin tragic. Ce cuvinte a rostit înainte să moară
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Pensia lui Isărescu s-a dublat. Venitul guvernatorului BNR, uriaș
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru toți cei care au BULETIN DE IDENTITATE. Schimbarea anunțată astăzi, 11 MAI
Capital.ro
Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Peştii au fericire şi succes, Berbecii renasc şi au dorinţă de libertate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro