Scad prețurile apartamentelor. Cât costă acum un metru pătrat într-un bloc nou din București

Scad prețurile apartamentelor în toate orașele mari din țară

Prețurile apartamentelor noi și vechi disponibile spre vânzare din marile orașe ale României sunt în scădere. Cât costă acum un metru pătrat într-un bloc nou din Capitală și care este diferența înregistrată față de luna trecută, în continuare.

Prețurile apartamentelor sunt în scădere

Prețurile apartamentelor au scăzut în majoritatea orașelor mari din România. În luna iulie, prețurile solicitate pentru locuințele noi și vechi destinate vânzării s-au diminuat cu 1,8% față de luna anterioară.

În prezent, valoarea medie de listare pentru o astfel de unitate locativă a ajuns la 1.309 euro pe metru pătrat util, comparativ cu 1.333 de euro pe metru pătrat la finalul primei luni de vară.

Majoritatea centrelor regionale monitorizate au consemnat, cu o singură excepție, reduceri de preț față de lunile anterioare. Acestea au fost, însă, moderate. În toate cele 6 orașe mari ale țării (București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara), pe segmentul apartamentelor vechi au avut loc scăderi, în vreme ce, pe segmentul nou, au fost înregistrate și majorări.

„Marjele de scădere consemnate luna trecută în marile centre regionale s-au situat sub media națională de 1,8%, care ia în calcul mai multe orașe din țară. Faptul că cinci din cele șase mari orașe s-au înscris pe o traiectorie descendentă a prețurilor, deși datele statistice indică o revenire a activității de tranzacționare – avem o creștere inclusiv în iulie față de iunie – poate fi pus pe seama efectelor perioadei de lockdown dar și că ne aflăm, totuși, în plin sezon estival, mulți români profitând de menținerea măsurilor de «relaxare» pentru a merge mai repede în vacanță“, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Cât costă un metru pătrat într-un bloc nou din București

Capitala a consemnat, pe parcursul lunii trecute, un recul de 1,4% al prețului mediu solicitat de proprietari, până la un nivel de 1.376 de euro pe metru pătrat util, de la 1.396 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui iunie, potrivit datelor publicate de profit.ro.

În intervalul menționat, deprecierea a avut loc pe ambele segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi s-au ieftinit cu 0,9%, de la 1.357 la 1.345 de euro pe metru pătrat, iar cele nou-construite au înregistrat un declin de 1,7%, de la 1.424 la 1.400 de euro pe metru pătrat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI